Apple wijst iKaraoke af, dient patent in voor eigen Karaoke-app

De ontwikkelaar van iKaraoke heeft een afwijzing gekregen van Apple wegens dubbele functionaliteit. Tegelijk blijkt Apple zelf ook plannen te hebben om meer met karaoke te doen, zo blijkt uit een patentmelding.

App RejectionDe ontwikkelaar van iKaraoke kreeg een onverwachte afwijzing van Apple. iKaraoke zou dubbele functionaliteit bevatten, die al in de iPod-applicatie op de iPhone aanwezig is. Dit hebben we wel eens vaker gehoord, maar het toeval is dat Apple een vlak daarna zelf een patent indiende waarin karaoke-functionaliteit op de iPhone wordt beschreven. iKaraoke zou inderdaad wat grote overeenkomsten met de iPod-applicatie gaan vertonen: sommige menu’s zien er hetzelfde uit.

Maar de interface waarmee je nummers selecteert en downloadt is wel degelijk anders. Met iKaraoke kon je ook .kar-bestanden downloaden, waarmee je songteksten in beeld krijgt. Dergelijke functionaliteit zit nog niet in de iPod-applicatie van Apple zelf. Maar Apple zag ook een ander probleem: muziek downloaden buiten iTunes om is niet toegestaan, omdat het de gebruikers in verwarring brengt.

Op 2 juli verscheen bij het Amerikaanse patentbureau een nieuwe patentaanvraag van Apple over karaoke. Het patent heeft niet uitsluitend betrekking op karaoke op de iPhone, maar heeft een bredere toepassing. Nu wil dat natuurlijk niet meteen zeggen dat Apple het idee van de iKaraoke-developer heeft gestolen, maar wel dat ontwikkelaars een glazen bol moeten hebben om te weten waar Apple zelf mee bezig is. Het patent zelf is namelijk al in april 2008 ingeleverd, maar wordt nu pas gepubliceerd. Niemand had kunnen vermoeden dat Apple ermee bezig was.

Meer info: iKaraoke
Via: TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2009, 16:43
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.