Apple publiceert lijst met iOS 8-functies in Nederland en België

Apple heeft een lijst vrijgegeven waarop te zien is welke functies van iOS 8 voor Nederland en België gelden.

quicktype-suggesties-mailApple heeft zonet een pagina online gezet waarop je kan zien welke functies van iOS 8 in Nederland en België werken. Er staan eigenlijk geen verrassingen op, maar door de lijst wordt het wel definitief duidelijk dat een Nederlandstalige Siri in iOS 8 niet aan de orde is. In geen van de mogelijkheden van Siri komen Nederland en België voor.

Welke functies er in de Nederlandse en Belgische iOS 8 zouden zitten, was al bekend door de verschillende versies die er van iOS 8 zijn vrijgegeven aan ontwikkelaars en testers, inclusief de laatste iOS 8 Golden Master na de iPhone-conferentie afgelopen dinsdagavond. Dankzij de lijst staat het nu zwart op wit. We zetten de belangrijkste punten uit de lijst op een rij:

  • Siri definitief niet in het Nederlands in iOS 8. Bij alle vermeldingen van Siri ontbreken Nederland en België.
  • De woordenvoorspelling van het QuickType-toetsenbord is nog niet aangepast op de Nederlandse taal. Een iPhone die aanvoelt welk woord we willen schrijven, is voor ons nog niet aan de orde.
  • QuickType bevat wel een Nederlands woordenboek, zodat ook wij met veegbewegingen woorden kunnen schrijven die de iPhone herkent.
  • Nederlands dicteren in het QuickType-toetsenbord is ook mogelijk.
  • Apple’s Kaarten-app toont foto’s en recensies van bedrijven in Nederland en België.
  • Apple CarPlay is niet beschikbaar voor de Nederlandse en Belgische markt.

iOS 8 komt uit op 17 september 2014. Dan zal de systeemsoftware voor iedereen te downloaden zijn. Lees er alles over in ons uitgebreide dossier: iOS 8.

Directe link: iOS 8 features per land

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2014, 21:38
Categorieën Apple, iOS
Onderwerp ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.