Apple-personeel krijgt iPhone met dreigement kado

Apple geeft het personeel in Ierland een gratis iPhone kado maar doet er een briefje bij met een aantal voorwaarden. Eén daarvan is dat Apple de iPhone zal gaan tracken aan de hand van een unieke identificatiemethode.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Dreiging Apple iPhone IerlandTelecom-ondernemer Pat Phelan maakt het op zijn blog wel heel sensationeel door te stellen: “Apple attempts blackmail with its Irish Staff”. Chantage van eigen personeel, hoe zit dat? De Apple-medewerkers in de Ierse plaats Hollyhill heeft blijkbaar vandaag een iPhone kado gekregen. Er zat echter wel een briefje met een aantal voorwaarden bij, die voor drie personeelsleden aanleiding was om in paniek meteen naar Pat Phelan te bellen: Apple gaat me bespioneren! Kijk maar, in voorwaarde 2 staat dat Apple de iPhone kan traceren via een unieke iPhone-identificatie!

Wat Pat Phelan met het hele probleem te maken heeft, is niet direct duidelijk. Blijkbaar heeft hij nogal wat (invloedrijke) vrienden in de telecomwereld en weten mensen hem gemakkelijk te vinden. Over zichzelf schrijft hij in ieder geval op zijn blog: “His numerous contacts at telecom’s highest levels in the USA and Europe enable him to flirt between the boardroom and the coalface.”

Hoe dan ook, Phelan kreeg het briefje toegespeeld dat de personeelsleden bij hun iPhone ontvangen. Daarop staan de volgende voorwaarden:

I accept this iPhone gift from Apple on the following understanding
1. I am free to use it myself give to a friend or family member but under no circumstances is the phone to be sold or unlocked
2. I understand that each iPhone can be uniquely identified and tracked via a unique iPhone identification
3. I understand that O2 have exclusive rights in Ireland and I undertake to utilize them as my iphone carrier
4. I understand that if I breach the above that I may be subject to disciplinary action

Volgens Phelan krijgen personeelsleden die de voorwaarden niet willen ondertekenen de iPhone niet overhandigd. Hij benadrukt dat punt 2 een leugen is: Apple kan de iPhones weliswaar identificeren aan de hand van bijvoorbeeld het IMEI-nummer, maar tracken is een heel ander verhaal.

Via: PatPhelan.net

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2008, 1:02
Categorie Apple
Onderwerpen ierland, personeel, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.