Apple patenteert iPhone-afstandsbediening voor fotografen

Apple heeft een afstandsbediening voor je iPhone-camera gepatenteerd. Hiermee maak je iPhone-foto's op afstand.

iPhone 5 cameraApple heeft een patent toegewezen gekregen op een iPhone-afstandsbediening waarmee je op afstand foto’s kunt maken. Hiermee is het mogelijk om je iPhone op bijvoorbeeld een statief te zetten en vanaf een andere locatie foto’s te maken. De afstandsbediening heeft veel gemeen met bestaande accessoires, maar Apple heeft een paar bijzondere toevoegingen gedaan in het patent. Een scherm laat bijvoorbeeld zien wat je op de iPhone fotografeert en notificaties op de afstandsbediening bieden extra informatie.

Het scherm attendeert fotografen er bijvoorbeeld op wanneer de foto succesvol is geschoten, zodat je niet naar de camera terug hoeft te lopen. Dat kan op het scherm, maar een simpelere variant van de afstandsbediening kan je ook inlichten met behulp van simpele lichtflitsen met een lampje. In zo’n variant zou ook geen scherm nodig zijn, waardoor Apple de kosten van een afstandsbediening kan drukken.

iPhone afstandsbediening fotografie patent

Naast de nodige alternatieven heeft Apple zelf ook al een zeer simpele variant van deze afstandsbediening op de markt gebracht. Sterker nog: deze wordt bij iedere iPhone geleverd. Met een druk op de knop van je iPhone-oordopjes kun je namelijk ook een foto maken. Dit alternatief is echter alleen in staat om op de sluiterknop te drukken. Bovendien moeten deze oordopjes met een kabel verbonden zijn.

Het Apple-patent wijst er op dat Apple naar de afstandsbediening heeft gekeken, maar het is nog de vraag of het accessoire ook gemaakt zal worden. Het patent werd in september 2009 door Apple aangevraagd en het is goed mogelijk dat het idee inmiddels in de ijskast is beland.

Via Appleinsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2014, 13:30
Categorie Apps
Onderwerp camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.