short-icon

Short selecteert artikelen die je binnen 10 minuten kunt lezen

Gebruik jij Pocket, Instapaper, Readability of Readingpack veel? Short voor de iPhone sorteert de artikelen die je in 10 minuten kunt lezen.

short-iconMet later lezen-apps zoals Pocket, Instapaper, Readability en ReadingPack kun je gemakkelijk op via je browser artikelen bewaren om later te kunnen lezen. Daardoor ontstaat als vanzelf een gigantisch knipselarchief. Ben jij een echte grootverbruiker en heb je niet altijd de mogelijkheid om de lange artikelen te lezen? Dan is Short misschien een handig hulpmiddel voor je. Dit is een leeslijst die de knipselkrant van bovengenoemde apps bekijkt, alle artikelen eruit sorteert die je binnen 10 minuten kunt lezen en toont hoe lang het duurt voordat je er mee klaar bent. Zo weet je dankzij Short meteen welke artikelen je snel kunt lezen. De app is gratis in de App Store te downloaden.

Short zorgt voor simpele sortering

short homepageShort is vooral handig voor mensen die dagelijks hele stapels artikelen doorwerken. Als je de bovengenoemde apps op je telefoon hebt staan, hoef je deze alleen maar met Short te verbinden om aan de slag te kunnen. De app toont je eigenlijk niet meer dan een heel simpel leeslijstje. Standaard krijg je de artikelen te zien die je binnen 1 tot 5 minuten hebt gelezen. Door op de tijdsknop rechtsboven in het venster te tikken, kun je de leestijd ook instellen op 6 tot 10 minuten.

Wat de app vooral erg handig maakt, is dat je er niets voor hoeft te doen: Short leest gewoon de informatie van de leeslijst-app, meet op basis van het aantal woorden in het artikel hoe lang het duurt voordat je klaar bent en toont alle artikelen die binnen de zoekopdracht vallen. Zolang je maar Pocket, Instapaper, Readability en/of Readingpack op je telefoon hebt staan en de app gekoppeld hebt met Short, gaat alles vanzelf.

short-tijd instellen

Jammer aan Short is dat je momenteel beperkt bent tot de vier diensten die de app ondersteunt. De content van Dull (een app met luchtig leesvoer dat je ook snel kunt lezen) wordt bijvoorbeeld niet ondersteund. Dull heeft dan ook een andere insteek: die app verzamelt artikelen uit allerlei bronnen en presenteert ze als lekker leesvoer, terwijl je bij Short nog zelf aan de slag moet gaan met het verzamelen van leuke artikelen. Ook kun je niet gemakkelijk een RSS-lezer zoals Feedly aan de Short-app koppelen. Hopelijk voegt de ontwikkelaar deze opties in de toekomst toe.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2015, 13:15
Categorie Apps
Onderwerpen instapaper, pocket, readability

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.