Geen service featured

Zo wil Apple providerproblemen in kaart brengen

Apple wil verbindingsproblemen crowdsourcen, om zo in kaart te brengen waar het mobiele netwerk een slechte connectie heeft.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

geen-service-ios-801

Het zal je maar gebeuren: je bent net overgestapt naar een andere provider, om er vervolgens achter te komen dat je amper tot geen bereik hebt op bijvoorbeeld je werkplek. Je operator belooft een goede dekking, maar jij bevindt je net op die ene plek waar de connectie af en toe wegvalt. Apple wil het makkelijker maken om dit soort connectieproblemen in kaart te brengen, zo beschrijft een patent. Een app op je iPhone zou in de achtergrond registreren wanneer je een goede of slechte verbinding hebt, waarna die informatie samen met je locatie anoniem naar Apple wordt verstuurd.

Apple gebruikt in het patent zogeheten geofences om locaties met slechte connectie te registreren. Zodra bijvoorbeeld je mobiele dataverbinding wegvalt, zal de iPhone je locatie registreren. Is de verbinding weer terug, dan wordt ook de locatie op dat moment vastgelegd. Op basis van deze twee locaties kan Apple een gebied herkennen waarin er connectieproblemen zijn. Niet alleen met jouw iPhone, maar met de iPhones van iedereen die op dezelfde locatie connectieproblemen heeft.

Apple slechte connectie crowdsource

Volgens het patent wordt alle data geanonimiseerd voordat deze naar Apple wordt verstuurd. Apple krijgt hierdoor niet te weten waar je op bepaalde momenten precies bent – de gegevens worden enkel benut om algemene connectieproblemen op mobiele netwerken te identificeren. Wat Apple met deze data doet is echter een tweede: Apple zou iPhone-gebruikers een overzicht kunnen bieden van de beste providers bij jou in de buurt. Maar het is net zo goed mogelijk dat Apple de data alleen zou geven aan providers, zodat zij hun netwerken kunnen verbeteren. Op het moment is het echter enkel een patent: Apple lijkt op het moment nog geen connectieproblemen te crowdsourcen. Het patent werd in 2010 voor het eerst ingediend en is vandaag aan Apple toegewezen.

Via Appleinsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2014, 12:01
Categorieën Apple, Providers
Onderwerpen patent, provider

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.