Arki armband

Arki: slimme armband kijkt of je recht loopt

De Arki is een slimme iPhone-armband die je rug in de gaten houdt. Zo weet je of je een goede loophouding hebt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Arki armbandDe Arki is één van de vele wearables die met je iPhone kan verbinden, maar heeft een net wat andere functie dan de vele andere armbanden. Dit accessoire kijkt namelijk of je een goede loophouding hebt en corrigeert je als je bijvoorbeeld met een gebogen rug over straat loopt. Een bijbehorende iPhone-app laat je jouw loophouding analyseren.

We hebben al eens eerder over accessoires vergelijkbaar met de Arki geschreven. De LUMOback vertelt bijvoorbeeld ook aan je iPhone of je wel een goede houding voor je rug hebt. De LUMOback bevestig je echter achterop je rug, terwijl de Arki een ‘gewone’ armband is. Je zou denken dat de Arki door zijn positie niet goed je rug in de gaten kan houden, maar volgens de makers is niks minder waar: aan de hand van bewegingssensoren ziet de Arki hoe je arm zwaait en of je rug daarom gebogen is. Er wordt op deze manier ook gekeken of je handen in je zakken hebt gestoken of dat je lopend naar je smartphone kijkt.

De Arki heeft een app, maar heeft ook een speciale functie voor je computer. Volgens de makers heeft iedereen namelijk een unieke loopbeweging, die je kunt gebruiken om je computer te ontgrendelen. De armband verbindt ook met de Nest-thermostaat om de temperatuur in huis te veranderen zodra je slaapt.

Je kunt de Arki bestellen door op Kickstarter minstens 99 dollar te doneren. Je krijgt dan een Arki met een rubberen bandje. Voor hogere bedragen krijg je bijvoorbeeld een lederen band voor de Arki. De makers willen de eerste exemplaren in april 2015 de deur uit sturen. Ze moeten wel eerst hun streefbedrag van 100.000 dollar inzamelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2014, 12:01
Categorie Accessoires
Onderwerpen armband, kickstarter, wearable

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.