Apple-patent beschrijft mogelijke onderdelen en assemblage iWatch

Apple heeft een nieuw patent toegewezen gekregen waarin de assemblagetechniek en componenten van een mogelijke iWatch worden beschreven.

Apple-patent toont beeldscherm iWatchHoe de verwachte iWatch eruit gaat zien kunnen we tot nu toe alleen naar gissen. Het is dan ook niet verrassend dat er vrijwel dagelijks weer nieuwe ontwerpen bijkomen. Een nieuw patent dat onlangs aan Apple is toegewezen geeft ons misschien nu toch een idee hoe de iWatch eruit zou kunnen kunnen gaan zien. In het nieuwe patent, dat door Patently Apple werd ontdekt, beschrijft Apple een nieuwe uitvinding voor het in elkaar zetten van elektronische apparaten, ook wel assemblage genoemd. Hierin worden ook de verschillende onderdelen voor een kleiner apparaat beschreven.


In de patentomschrijving worden de elektronische apparaten nogal algemeen en breed omschreven, maar opvallend genoeg wordt er ook gesproken over een apparaat dat je kunt dragen, een zogeheten wearable, wat natuurlijk meteen aan de iWatch doet denken. Het is de eerste keer dat Apple in aan patentaanvraag over een nieuw formaat van apparaten spreekt en bovendien worden ook de componenten beschreven die bij een iWatch-achtig apparaat horen.

Zo worden een gebogen behuizing van geleidend materiaal en een beeldscherm beschreven, evenals verschillende andere componenten zoals draadloze circuits, lichtsensoren en camera’s die deel uitmaken van die behuizing. De behuizing kan tegelijkertijd ook fungeren als antenne voor bijvoorbeeld 3G/4G, Wi-Fi-connectiviteit, GPS en GLONASS, de Russische variant van GPS. Ook wordt de bevestiging van de camera en andere door middel van verschillende lijmsoorten en bevestigingsmethoden uitgebreid omschreven. De patentaanvraag werd in het eerste kwartaal van 2012 gedaan. De omschrijving is nogal technisch van aard en is duidelijk gericht op interne productieprocessen.

Uit de informatie in het patent blijkt wel dat Apple ten tijde van de aanvraag nog alle mogelijkheden openhield. Er wordt een groot aantal verschillende soorten schermtechnologieën zoals LED, OLED en plasma besproken, waaronder een aanraakgevoelig en niet-aanraakgevoelig scherm. Ook de bijgevoegde afbeeldingen bevestigen dat de assemblagetechniek inderdaad bedoeld is voor een nieuwe formfactor. Die beschrijven onder meer een camera voor kleinere apparaten, flexibele printplaten en een geleidend materiaal voor antennes en dergelijke.

Omdat het patent al in 2012 is ingediend kan het heel goed zijn dat Apple uiteindelijk toch een andere keuze voor het ontwerp en de componenten heeft gemaakt. De verwachting is dat de iWatch (of toch niet?) dit najaar op de markt zal komen in twee verschillende schermformaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.