Populaire todo-app Clear krijgt reminders en ‘gratis’ nieuwe geluiden

Takenlijst Clear op iPhone en iPad heeft de langverwachte update met herinneringen gekregen. De app heeft ook twee nieuwe geluidspakketten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Clear met reminders iOSDe populaire takenlijst Clear heeft een langverwachte update gekregen op iPhone en iPad. Vanaf nu is het mogelijk om herinneringen in te stellen bij de todo’s in de app. Het geldt zowel voor nieuwe en eerder ingevoerde taken en is op een slimme manier ingebouwd in de minimale interface van de app. Clear kreeg ook twee nieuwe geluidspakketten, die gratis zijn voor personen die eerder Clear+ kochten.


Je ziet de optie om een herinnering in te stellen als je op een taak tikt. Onder de taak zie je Add a reminder waarmee je snel een datum en tijdstip kiest in een pop-up menu. Clear geeft daarna een pushbericht op de ingestelde tijd. Herinneringen waren een lang gekoesterde toevoeging van veel gebruikers van Clear en de implementatie van de functie is na al die tijd integer ingevoerd door ontwikkelaar Realmac: de veeginterface die Clear trendsettend maakte voor productiviteitsapps op de iPhone, is nog net zo intuïtief.

Er zijn twee geluidspakketten te downloaden in Clear na de update. De een met sci-fi geluiden, de ander met geinige 8 bit-geluiden die aan games uit vervlogen tijden doen denken. De geluidspakketten zijn in-app aankopen in Clear, tenzij je tussendoor Clear+ hebt gekocht. Dan download je de pakketten nu gratis. Daarvoor dien je wel Clear+ op je iPhone of iPad te hebben staan. Had je de app verwijderd, dan kan je hem opnieuw installeren via de functie ‘Aankopen’ onder de updates van de App Store. Als het goed is, krijg je dan een pop-up in Clear op de Sounds-pagina. Daar kan je de geluiden inlijven met de ‘Redeem bonus’ knop. Het is een goedmakertje voor klanten die beide apps kochten en daarna met lede ogen toezagen hoe Realmac de nieuwe app Clear+ weer verwijderde uit de App Store.

Downloaden: Clear (€4,49, universeel, iOS 7.0+)

De update van Clear is zonet vrijgegeven. Het kan even duren voordat de nieuwe versie zichtbaar is in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:20
Onderwerpen clear, takenlijst, todo
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.