Apple neemt televisie-expert in dienst voor ‘iets groots’

Apple heeft kabeltv-expert Jean-Francois Mulé in dienst genomen. Hij werkte bij R&D-bedrijf CableLabs aan allerlei engineering-projecten.

jeanfrancoismuleApple heeft kabeltv-expert Jean-François Mulé in dienst genomen. Hij gaat werken in een engineering-project en belooft in zijn Linkedin-profiel dat het “iets groots” is. Mulé werkte lange tijd als senior VP Technology Development voor CableLabs. Dit is een R&D-bedrijf van meerdere Amerikaanse kabelbedrijven, waar aan televisie-innovaties wordt gewerkt. Mulé deed er uitgebreide ervaring met software-ontwikkeling op, onder andere wat internetdata, IP-spraaktoepassingen en TV-apps betreft.

Mulé woont bovendien in de buurt: voordat Mulé naar Apple overstapte richtte hij voor CableLabs een kantoor in San Francisco op. Ook wordt er momenteel gewerkt aan een nieuw R&D-centrum in Sunnyvale (Silicon Valley). Mulé had bij CableLabs meerdere rollen en werkte mee aan meerdere projecten, zoals PeerConnect, Wi-Fi-roaming tussen meerdere operators, femtocellen en tweede scherm-videoapps. Mulé is sinds september werkzaam bij Apple en meldt in zijn nieuwe taakomschrijving dat hij “uitgedaagd, geïnspireerd en onderdeel van iets groots is”. Zijn functietitel is Engineering Director. Mulé’s ervaring zou kunnen worden gebruikt om een settopbox te maken, die samenwerkt met diensten van bestaande kabelbedrijven. Ook zou Apple de kabelbedrijven kunnen omzeilen door rechtstreeks tv-content aan te bieden via internet. Apple zou al in gesprek zijn met contentaanbieders zoals Sky News en ESPN. Verder zijn er geruchten dat Apple werkt aan een televisietoestel, de iTV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2013, 9:38
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerp televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.