beats-music-app

‘Apple’s muziekdienst gaat 10 dollar per maand kosten’

Apple zou van plan zijn om 10 dollar per maand te vragen voor de muziekdienst die ze willen aankondigen op 8 juni tijdens WWDC 2015.

beats-apple-logo-grootApple gaat over een week een nieuwe streaming muziekdienst aankondigen, zo gaan de geruchten. Volgens nieuwe informatie zal deze muziekdienst niet meteen Beats Music gaan vervangen. Apple zou van plan zijn om een tweede dienst naast Beats Music op te tuigen, waarvoor ze net als Spotify 10 dollar per maand willen rekenen.

Haastwerk

De aankondiging zal worden gedaan tijdens de keynote van WWDC 2015, over precies een week, beweert de Wall Street Journal. Eerdere geruchten wezen daar ook al op. Opvallend is dat Beats Music voorlopig blijft bestaan en dat bestaande gebruikers gewoon kunnen blijven luisteren. Het lijkt er wel op dat ze op termijn naar de nieuwe streaming muziekdienst moeten overstappen. Apple zou haastig nog alle contracten hebben gesloten, zodat de aankondiging volgende week maandag door kan gaan. Apple zou met de grootste platenmaatschappijen nog contracten moeten sluiten, maar de verwachting is dat alles uiteindelijk net op tijd is afgerond.

Beats Music

Dat het abonnement 10 dollar per maand kost, wil overigens niet zeggen dat er helemaal niets gratis te krijgen is. Apple zou van plan zijn om een proefperiode aan te bieden en platenlabels mogen nummers ook korte tijd gratis aanbieden. Om de concurrentie met Spotify en het recent gestarte Tidal aan te kunnen, zou Apple van plan zijn om menselijke curatoren in te schakelen. Artiesten zoals Drake, David Guetta en Pharrell Williams zouden ingeschakeld kunnen worden als gast-dj, mogelijk voor de nieuwe streaming muziekdienst of voor een verbeterde versie van iTunes Radio.

Lukt het Apple om weer marktleider te worden?

Apple groeide met de iPod en de iTunes Store korte tijd uit tot marktleider op het gebied van mp3-spelers en online muziekverkoop. Maar naarmate streaming muziekdiensten populairder worden en iPods langzamerhand verdwijnen, brokkelen de inkomsten af. Het is nog maar de vraag of Apple met al z’n marketingkracht ervoor kan zorgen dat ze ook met een streaming muziekdienst weer marktleider kunnen worden. Het zal lastig zijn, nu Spotify al een groot deel van de markt in handen heeft. Overstappen is bij streaming muziekdiensten echter een eitje: je raakt niet je oude, gekochte muzieknummers kwijt maar kunt van de ene op de andere dag gebruik gaan maken van een andere aanbieder. Maar dan moet Apple het wel aantrekkelijker maken dan de concurrentie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2015, 21:40
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerpen beats music, muziekdienst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.