Apple Museum Nederland brengt iPhone-app uit

Het Apple Museum Nederland heeft een eenvoudige iPhone-app uitgebracht, die meer dienstdoet als digitaal visitekaartje dan als informatiebron.

AppleMuseumNederlandHet Apple Museum Nederland in Orvelte heeft een iPhone-app uitgebracht. Veel moet je je daar overigens niet van voorstellen: de app is eigenlijk niet meer dan een setje webpagina’s die via een hamburgermenu aan de linkerkant met elkaar verbonden zijn. Sterker nog: de app is eigenlijk niet meer dan een digitale folder, met een pagina informatie over AMN, welke diensten ze leveren (bijvoorbeeld DOS 3.3 opstartfloppy’s voor Apple II), een pagina met twee foto’s, een kaartje met de locatie en een contactpagina, voor als je wilt weten wie er in het bestuur zitten.

Wat je niet vindt in de app is een glimp van de collectie, een catalogus of een ander soort overzicht van de museumstukken. Daarvoor zul je echt naar het Drentse museumdorp moeten afreizen. Het museum zou aanvankelijk op de bovenverdieping van een kantoorpand in Ureterp (Friesland) worden gevestigd, maar moest op korte termijn verkassen naar een andere locatie. Sindsdien is het Apple-museum gevestigd in een zorgboerderij in Orvelte. Je kunt er oude Mac-machines bekijken, maar ze hebben er ook software en documentatie liggen. Je betaalt €4 voor volwassenen en €2 voor kinderen tot 12 jaar. Die informatie is overigens wel in de app te vinden.

Downloaden: Apple Museum Nederland (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

apple museum nederland 1 apple museum nederland 2

Hart van Nederland maakte begin dit jaar een video over Apple Museum Nederland:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2013, 18:17
Categorie Navigatie
Onderwerp museum

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.