‘Apple maakt adapter voor kleinere dockconnector in nieuwe iPhone’

Apple gaat een adapter voor de kleinere dockconnector uitbrengen, die volgens geruchten in de nieuwe iPhone zit. De adapter wordt gratis meegeleverd of is tegen betaling verkrijgbaar. De adapter maakt oude accessoires compatibel.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

nieuwe dock connectorApple gaat een aparte adapter voor de dockconnector leveren bij de volgende generatie iPhone. Dat zegt iMore, de website die als eerste op de proppen kwam met verhalen over een kleinere dockconnector voor de iPhone. Bronnen van de website zeggen dat Apple een aparte adapter gaat leveren, om de nieuwe iPhone geschikt te maken voor allerlei accessoires, die oorspronkelijk waren gemaakt voor toestellen met 30-pins connector.

Eerder vandaag bevestigde Reuters dat de iPhone een kleinere connector krijgt. Geruchten daarover doken al eerder op. iMore nam daarom contact op met eerdere bronnen die de website hadden getipt over de kleinere connector en kreeg te horen dat er een adapter komt. Onduidelijk is nog of de adapter gratis wordt meegeleverd, of een extra aankoop vereist.

Apple gebruikt al sinds 2003 de huidige dockconnector. Duizenden accessoires, waaronder kabels en speakers zijn geschikt voor de dockconnector. Een overstap zou veel accessoires onbruikbaar maken. De adapter moet zorgen voor compatibiliteit voor oudere accessoires. Sommige accessoires zijn mogelijk niet geschikt voor de adapter; anderen werken zonder problemen. Een kleinere connector maakt het mogelijk om de iPhone kleiner of platter te maken, of een grotere batterij te gebruiken. Apple brengt al een adapter op de markt waarmee je je iPhone via een micro-usb-kabel kunt opladen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2012, 22:57
Categorieën Accessoires, Geruchten, iDevices
Onderwerpen connector, dock connector

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.