ChangeWave verwacht ongeëvenaarde vraag naar iPhone 5

Er wordt een ongeëvenaarde vraag naar de iPhone 5 verwacht, zegt ChangeWave. Meer consumenten dan bij andere toestellen zijn van plan om de iPhone 5 te kopen. Bij de Samsung Galaxy S III liggen de percentages flink lager.

iPhone5De vraag naar de iPhone 5 zal eerdere iPhones totaal in de schaduw zetten. Dat zegt ChangeWave op basis van een onderzoek onder 4.042 consumenten in Noord-Amerika. Ze keken naar de huidige vraag naar de Samsung Galaxy S III en hoewel er best wat animo voor dit nieuwe toestel is, zitten de meeste consumenten toch te wachten op de iPhone 5. De vraag naar de volgende generatie iPhone is opvallend hoger dan bij eerdere iPhones.

Met Samsung gaat het overigens ook prima, dankzij de S III. Het aantal mensen dat van plan is om een Samsung-smartphone te kopen is in de afgelopen drie kwartalen met een factor vier gegroeid. Toch gaat het nog om kleine percentages: 2% van de respondenten gaf aan dat ze “zeer waarschijnlijk” een S III gaan kopen en 7% vond het “enigszins waarschijnlijk” om met een S III de winkel uit te lopen. Bij de nieuwe iPhone gaat 14% van de consument “zeer waarschijnlijk” het toestel kopen en gaf 17% aan dat ze “enigszins waarschijnlijk” gaan vallen voor de charmes van de iPhone 5.

changewave-iphone-5

De iPhone is in het onderzoek de telefoon die het best scoort. Kijk je echter naar een soortgelijk onderzoek van ChangeWave, dat vorig jaar werd uitgevoerd, dan lagen deze percentages op 10% “zeer waarschijnlijk” en 11,5% “enigszins waarschijnlijk”. Als je bedenkt dat de iPhone 4S de meest succesvolle smartphone in de geschiedenis is, belooft dat dus wat voor de iPhone 5. ChangeWave heeft nog nooit eerder zo’n hoge vraag gezien, voorafgaand aan het verschijnen van een nieuwe smartphone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2012, 17:02
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.