Apple stelt iOS 4.3 voor iPhone, iPad en iPod touch beschikbaar

Apple heeft vanavond iOS 4.3 voor de iPhone (4, 3GS), derde en vierde generatie iPod touch en de iPad beschikbaar gesteld. De update brengt een verbeterde Safari-browser, iTunes Home Sharing, 3G persoonlijke hotspot, AirPlay-verbeteringen en meer.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iOS 4.3Apple heeft zojuist iOS 4.3 via iTunes beschikbaar gesteld. Gisteren gingen er al geruchten dat de update eerder beschikbaar zou komen dan vrijdag 11 maart, de datum die Apple tijdens het media-event van afgelopen woensdag bekendmaakte. Zo op het eerste gezicht lijkt de versie die vanavond is vrijgegeven identiek aan de Golden Master (8F190), die afgelopen donderdag aan ontwikkelaars beschikbaar werd gesteld.

Snellere Safari en iTunes Thuisdeling

Tijdens datzelfde media-event introduceerde Apple ook enkele nieuwe functies van de softwareupdate. Zo is de Safari-browser voorzien van een nieuwe JavaScript-engine, die de afhandeling van JavaScript in websites ruim twee keer zo snel zou maken als in iOS 4.2 het geval was. Ook nieuw is de functie Thuisdeling, waarmee je de iTunes-bibliotheek op je Mac of PC via Wi-Fi kunt delen en de content meteen naar je iPhone, iPad of iPod touch kunt streamen. Thuisdeling kan ingeschakeld worden via InstellingeniPodThuisdeling.

AirPlay

AirPlay, de functie waarmee je muziek, foto’s en video’s naar bijvoorbeeld een Apple TV kunt streamen, is in iOS 4.3 verder verbeterd. Er is ondersteuning toegevoegd voor het streamen van video (en audio) vanuit externe applicaties en websites, video’s uit de Foto-applicatie en voorvertoningen op je tv als je een Apple TV hebt aangesloten. Daarnaast ondersteunt AirPlay foto-slideshows met overgangen op je televisie of live streaming van video’s gemaakt met je iPad 2, iPhone of iPod touch.

Persoonlijke Hotspot

De iOS 4.3-update brengt ook de 3G persoonlijke hotspot-functie om je mobiele dataverbinding via Wi-Fi, USB of Bluetooth met andere apparaten te delen, maar Apple heeft bekendgemaakt dat deze functie alleen beschikbaar komt voor de iPhone 4. Je kunt maximaal één USB-apparaat en drie Wi-Fi- en Bluetooth-apparaten verbinden. Ook moet de provider waarvan je gebruikmaakt de functionaliteit ondersteunen. T-Mobile liet onlangs al weten dat het geen plannen heeft om de abonnementsvoorwaarden op korte termijn te gaan wijzigen en gaat de functionaliteit dus niet ondersteunen. De optie Persoonlijke Hotspot is alleen zichtbaar als je provider dit ondersteunt. Je kunt deze functie vinden via InstellingenPersoonlijke Hotspot.


Directe link naar de poll

Verbetering voor iPad, iOS 4.3 niet voor iPhone 3G

De iPad krijgt een keuze-optie voor de schakelaar aan de zijkant, zodat je kunt kiezen of je deze als muteknop of rotatieslot wilt gebruiken. iOS 4.3 is beschikbaar voor de iPhone 4, 3GS, derde en vierde generatie iPod touch en de iPad. De iPhone 3G wordt vanaf deze versie helaas niet meer ondersteund (de eerste generatie iPhone werd al langer niet meer ondersteund). Dit betekent dat 1e generatie iPhone en iPhone 3G-bezitters ook niet de melding krijgen dat er een nieuwe update beschikbaar is.

De iPad 2 wordt vanaf 11 maart standaard met de nieuwe software geleverd. Om de update te installeren heb je de laatste versie van iTunes (10.2.1) nodig, die gisteren werd vrijgegeven.

Voor jailbreakers geldt het advies om te wachten met updaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 maart 2011 om 10:40
Onderwerpen
,
Categorie
iOS
429 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.