Apple ontvangt patent op mappen en triliconen in iOS

Een nieuw Apple-patent beschrijft de manier waarop je mappen maakt op de iPhone, iPad en iPod touch sinds iOS 4 in 2010. Ook het laten trillen van iconen om ze te verplaatsen wordt beschreven.

iOS mappen screenshotHet Amerikaans patentbureau heeft Apple een nieuw patent toegewezen op de manier waarop je mappen maakt, gebruikt en beheert in iOS. Hoewel het patent in vrij brede termen de methode probeert vast te leggen, wordt de gebruikte methode vrij precies beschreven. Zo refereert Apple ook terug naar de mogelijkheid om iconen te laten schudden door ze ingedrukt te houden, waarna je ze kunt verplaatsen.

iOS mappen patent iOS 4Het patent beschrijft hoe je een map op de iPhone maakt door twee iconen bovenop elkaar te slepen. Zijn dit allebei apps, dan vormen ze samen een map waar beide iconen in verschijnen. In het patent wordt ook een tweede manier om mappen te maken uitgelegd. Door op een bepaalde regio van het iPhone-scherm te tappen kon er een map verschijnen, waarna je daar app-iconen in kunt slepen. Daar hebben we uiteindelijk niks van terug gezien in iOS.

Apple vroeg het patent al in september 2010 aan. Dat is een paar maanden nadat iOS 4 in juni 2010 was verschenen, waarin de mappen-functie werd geïntroduceerd. Sindsdien hebben we ook weinig zien veranderen aan de manier waarop je mappen maakt en beheert op een iOS-apparaat. Hoewel het patent al in 2010 werd aangevraagd, is hij vandaag pas door iedereen te bekijken.

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2013, 15:30
Categorie iOS
Onderwerpen ios 4, mappen, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.