Apple krijgt import- en verkoopverbod van HTC-producten in de VS voor elkaar

HTC mag vanaf 19 april 2012 bepaalde smartphones niet meer verkopen. HTC werd door de International Trade Commission schuldig bevonden aan overtreding van één patent, dat mogelijk met Android 1.6 tot en met 2.2 te maken heeft.

HTC-versus-AppleEen opvallende uitspraak van de Amerikaanse International Trade Commission: deze handelsorganisatie heeft vannacht bepaald dat HTC bepaalde smartphones niet meer mat verkopen in de VS. Er geldt ook een importverbod. HTC zou volgens de ITC een patent van Apple hebben overtreden. Het gaat om patentnummer 5,946,647 (‘System and method for performing an action on a structure in computer-generated data’). Het import- en verkoopverbod gaat op 19 april 2012 in, zodat HTC nog tijd heeft om resterende voorraad te verkopen via de providers. Ook kan de baas van ITC de uitspraak nog tegenhouden; iets wat zelden gebeurt. Een andere optie is dat HTC vóór 19 april software-updates voor bepaalde toestellen uitbrengt, al is nog niet duidelijk of daarmee de overtreding is opgelost.

Verder geldt de uitspraak niet voor alle toestellen, maar slechts een selectie ervan. Om welke toestellen het precies gaat, is niet uit de uitspraak van de ITC af te leiden maar volgens The Verge gaat het om Android-toestellen vanaf versienummer 1.6 tot en met 2.2. Voor populaire toestellen als de Droid Incredible heeft HTC al een update naar 2.3 beschikbaar, waardoor ze mogelijk onder het verkoopverbod uit komen.

De uitspraak van vannacht heeft uitsluitend te maken met dit ene patent, niet met een ander patent (6,343,263) waarbij HTC eerder ook schuldig was bevonden aan patentschending. Tijdens de zaak had Apple overigens nog twee patenten aangedragen, maar daarvan had ITC bepaald dat HTC er geen inbreuk op maakt. HTC klaagde andersom ook Apple aan, maar daarbij werd Apple in het gelijk gesteld.

HTC gaf als reactie op de uitspraak, dat ze zich hebben voorbereid op deze uitspraak en aan een alternatieve techniek werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2011, 8:35
Categorie Apple
Onderwerpen apple, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.