iOS 4.1 vanaf volgende week beschikbaar: bugfixes en nieuwe functies

Apple heeft de update naar iOS 4.1 officieel aangekondigd. Het bevat diverse bugfixes, HD Video-uploads, huren van tv-shows en Game Center.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipod eventApple heeft vandaag tijdens het een speciaal evenement in San Francisco de update naar iOS 4.1 aangekondigd. Daarin zijn drie belangrijke bugs opgelost: problemen met de nabijheidssensor (proximity sensor), Bluetooth en traagheid op de iPhone 3G. Daarnaast zijn er vier nieuwe functies bijgekomen:

  • High Dynamic Range (HDR)-foto’s. Hierbij worden drie foto’s gemaakt, die met elkaar worden gecombineerd tot een geoptimaliseerde versie.
  • HD-video uploaden via Wi-Fi, zoals YouTube.
  • Huren van tv-series, naast de al bestaande mogelijkheid om tv-series te kopen (in de VS).
  • Game Center (al eerder aangekondigd).


iOS 4.1 zal vanaf volgende week gratis beschikbaar komen voor iPhone en iPod touch (niet alle modellen). Daarnaast gaf Apple een eerste blik op iOS 4.2, dat later dit jaar uitkomt. Deze firmware-update is bedoeld voor de iPhone, iPod touch en iPad en beschikt onder andere draadloos printen en AirPlay. AirPlay houdt in, dat je foto’s, muziek en video’s draadloos kunt streamen via Wi-Fi.

iOS 4.2 is de eerste firmwareversie die voor alle iDevices geschikt is (maar dat wil niet zeggen dat je het ook op de originele iPhone kunt installeren).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2010, 16:27
Categorieën Apple, iOS
Onderwerp ios 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.