Apple kondigt aan: iOS 4.2 vandaag beschikbaar

Apple heeft aangekondigd dat iOS 4.2 vandaag beschikbaar komt voor de iPhone, iPad en iPod touch.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

airprintApple heeft aangekondigd dat iOS 4.2 vandaag beschikbaar komt voor de iPhone, iPad en iPod touch. In een persbericht wordt uitgelegd wat de nieuwe functies zijn, zoals AirPlay en AirPrint. Speciaal voor de iPad komen ook functies als multitasking, folders, unified inbox en Game Center beschikbaar. In een vandaag gepubliceerde webpagina legt Apple nog eens uit wat de nieuwe functies zijn. Hoe laat de firmware beschikbaar komt, is niet bekendgemaakt.. iOS 4.2 wordt vanaf 19:00 uur Nederlandse tijd verwacht. Ook is er een opvallend nieuwtje in de aankondiging te vinden: Find My iPhone is voortaan gratis voor iedereen.

Niet alle functies zullen op alle toestellen beschikbaar zijn. Zo is multitasking niet aanwezig op de iPhone 3G. Vooral de iPad-gebruikers zullen erop vooruit gaan, omdat zij van iOS 3.2.1 meteen de sprong naar 4.2 maken en functies als multitasking, Game Center en folders krijgen.

Steve Jobs zegt in het persbericht dat de iPad nu weer helemaal voorop loopt:

iOS 4.2 makes the iPad a completely new product, just in time for the holiday season. Once again, the iPad with iOS 4.2 will define the target that other tablets will aspire to, but very few, if any, will ever be able to hit.

airplay

In het persbericht is verder nog te lezen, dat klanten meer dan 7 miljard apps uit de App Store hebben gedownload. Er staan meer dan 300.000 apps tot hun beschikking, in 90 landen. Voor de iPad zijn er inmiddels al ruim 40.000 aangepaste apps verkrijgbaar. Wereldwijd zijn er 125 miljoen iOS-apparaten in omloop.

Wat de update naar iOS 4.2 betreft: je kunt jezelf alvast voorbereiden door de nieuwste versie van iTunes (10.1) te installeren, want die is vereist om naar iOS 4.2 te kunnen upgraden. Mensen die afhankelijk zijn van een jailbreak of unlock zullen nog even moeten wachten voordat ze groen licht krijgen vanuit het iPhone Dev Team. Je kunt iOS 4.2 installeren als je beschikt over een iPad, iPhone 3G/3GS, iPhone 4 en tweede/derde/vierde generatie iPod touch. De eerste generatie iPhone en iPod touch zijn dus uitgesloten van de upgrade.

We houden jullie op de hoogte wanneer de update daadwerkelijk beschikbaar is. Je kunt ook zelf ios.e-lite.org in de gaten houden. Op die pagina kun je zien wanneer de firmware naar Apple’s servers is geupload.

Dank aan alle tipgevers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2010, 20:04
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.