Apple iPhone verslaat alle echte camera’s op Flickr

Toen Jean-Paul me vertelde dat de iPhone nu de meest populaire camera op Flickr is, dacht ik: ‘Daar gaan we weer!’ Alweer het zoveelste onderzoekje waaruit blijkt dat de iPhone nog steeds meestgebruikte cameratelefoon is? Maar nee, de iPhone heeft inmiddels alle echte camera’s ingehaald! Een halfjaar geleden leek de iPhone het leuk te doen […]

flickr cameraToen Jean-Paul me vertelde dat de iPhone nu de meest populaire camera op Flickr is, dacht ik: ‘Daar gaan we weer!’ Alweer het zoveelste onderzoekje waaruit blijkt dat de iPhone nog steeds meestgebruikte cameratelefoon is? Maar nee, de iPhone heeft inmiddels alle echte camera’s ingehaald!


Een halfjaar geleden leek de iPhone het leuk te doen in vergelijking met camera’s zoals de Nikon D80 en de Digital Rebels van Canon (de Digital Rebel XTi is bij ons bekend als de EOS 400d). Tegenwoordig staat de iPhone eenzaam aan de top, zoals uit bovenstaande afbeelding blijkt: de populariteit van de EOS Rebel XTi neemt alweer af en de rest van de top 5 bevat geen camera’s die ook aan een plotselinge opmars bezig zijn.

Kijk je naar de cameratelefoons, dan moet de schaal van de grafiek worden aangepast omdat de iPhone anders buiten de grafiek terechtkomt. Geen enkele cameratelefoon komt nog in de buurt:

flickr cameratelefoon

En nu de iPhone 3GS is uitgebracht gaat de iPhone ook op YouTube voor een revolutie zorgen: het gaat dé doorbraak voor mobiele video worden, zo schrijft Bright. Sinds de 3GS in de verkoop ging is het aantal mobiele YouTube-uploads met 400 procent per dag gestegen.

Meer info: Flickr camera’s

Reacties: 40 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.