Apple en Google stellen uitbreiding van emoji-symbolen voor

Emoji op de iPhone hebben al een hele geschiedenis. Apple en Google stellen nu voor om de standaardset van emoji-symbolen verder uit te breiden, als onderdeel van de internationale standaard ISO/IEC 10646.

emojiOver emoji op de iPhone is al heel wat te doen geweest: ontwikkelaars bedachten slimme trucs om te zorgen dat niet-Japanse gebruikers de kleurrijke symbooltjes ook op hun iPhone konden gebruiken. Het leek er toen op, dat Apple de Japanse icoontjes helemaal niet zag zitten. Maar samen met Google heeft Apple nu een voorstel geschreven, voor een standaardisatie van emoji. Op dit moment is er nog geen standaard voor emoji: er is wel een basisset van icoontjes die in ISO-2022-JP zijn vastgelegd.

Die worden ook door de drie grootste operators in Japan (NTT DoCoMo, KDDI en Softbank) gebruikt, maar elke operator en elk platform verzint er een aanvullende mix van plaatjes bij. In het document dat Google en Apple nu hebben opgesteld, doen ze de suggestie om 674 UCS-karakters toe te voegen die onderdeel van de standaard moeten worden.

Die standaard is ISO/IEC 10646, zoals te zien is in dit document: Proposal for Encoding Emoji Symbols.

Via: The iPhone Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2009, 15:42
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.