iPhone 5 twee miljoen keer verkocht binnen 24 uur

De iPhone 5 is binnen 24 uur twee miljoen keer bestelt. Dit stelt Apple in een persbericht.

iPhone 5 iconDe iPhone 5 is op vrijdag 14 september twee miljoen verkocht. Dit heeft Apple bekendgemaakt in een persbericht. Het aantal ligt flink wat hoger dan vorig jaar: toen verkocht Apple de iPhone 4S op binnen 24 uur één miljoen keer. Hoeveel iPhones er tijdens het gehele weekend precies zijn verkocht, is niet duidelijk.

Op vrijdag 14 september begon Apple met de voorverkoop van de iPhone 5 in een aantal landen, waaronder de VS, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Je kon in deze landen de iPhone 5 bestellen, waarna hij op 21 september wordt geleverd. Dit is dezelfde dag waarop de iPhone 5 in die landen in de winkels zal liggen. In Nederland begint de voorverkoop bij providers op 21 september, waarna de iPhone 5 op 28 september in winkels wordt aangeboden.

Toen de verkoop van de iPhone 5 op 14 september van start ging, duurde het maar een uur totdat de eerste lading was uitverkocht. Online kopers moesten daarna langer wachten op hun iPhone 5. Eerder vandaag liet de Amerikaanse provider AT&T nog weten dat de iPhone 5 het verkooprecord van eerdere iPhones bij hun heeft verbroken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2012, 15:10
Categorie iDevices
Onderwerp verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.