iPhone 5-rij gebruikt voor commerciële doeleinden

In de Verenigde Staten staan verschillende mensen in de rij voor de iPhone 5. Veel mensen zijn hier echter om zakelijke redenen.

iPhone 5 wachtrij New YorkIn New York staat er sinds donderdag 13 september al een rij voor de Apple Store, in afwachting van de iPhone 5. De meeste mensen in de rij zijn daar echter niet alleen omdat ze zo snel mogelijk een iPhone 5 willen bemachtigen. Volgens Fortune zitten veel van de vroege vogels om zakelijke reden te wachten op de iPhone 5. Ze krijgen op deze manier extra media-aandacht of worden gesponsord door een ander bedrijf.

De eerste twee mensen in de rij voor de Amerikaanse Apple Store zijn daar om hun startup Vibe te promoten. Vibe is een app waarmee je evenementen om je heen kunt ontdekken en hier aan mee kunt doen. De ondernemers proberen van de wachtrij zo’n Vibe-locatie te maken, zodat men de app kan uitproberen.

Nummer drie en vier worden op hun beurt betaald door Gazelle, een Amerikaans bedrijf dat handelt in tweedehands iPhones. Andere wachtenden in de rij proberen hun muziek te promoten aan de hand van de hype rond de hype van een iPhone-verkoop. Een enkeling wilde zijn plek in de rij verkopen, maar lijkt van dit idee te hebben afgezien toen Gazelle aanbood om de eerste vijf in de rij te steunen.

De Amerikanen zijn niet de enigen die nu al voor de iPhone 5 in de rij zitten. Afgelopen weekend bleek nog dat twee Britten in Londen ook al sinds donderdag op de iPhone 5 wachten. Ook zij proberen met het rijzitten iets voor elkaar te krijgen. De twee willen geld inzamelen voor winkels waar kwetsbare vrouwen in kunnen werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2012, 14:26
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.