saffierglas

‘Apple heeft productiecapaciteit voor 200 miljoen saffierschermen voor iPhone 6’

Apple's fabrikant GT Advanced heeft genoeg ovens voor tot 200 miljoen iPhone 6-schermen van saffier. Dit schrijft 9to5Mac.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

saffierglasApple’s saffierfabrikant GT Advanced heeft genoeg ovens om tot 200 miljoen 5-inch-schermen voor de iPhone 6 per jaar te maken. Dit schrijft 9to5Mac op basis van documenten bemachtigd in samenwerking met analist Matt Margolis. Eerdere geruchten wezen er al op dat GT Advanced in de saffierfabriek een belangrijk onderdeel van de iPhone 6 zal produceren. Een iPhone-scherm gemaakt van saffierglas brengt grote voordelen met zich mee, omdat het materiaal bijna net zo hard is als diamant.


Volgens de documenten heeft GT Advanced op het moment 518 ovens om het saffierkristal om te zetten naar schermen voor de iPhone 6. Met deze apparatuur kan Apple volgens Margolis tussen de 103 miljoen en 116 miljoen schermen fabriceren. Ondertussen heeft GT Advanced nog eens 420 ovens besteld, waar tussen de 84 en 94 miljoen saffierschermen per jaar uit komen. Bij elkaar is dit genoeg om tegen de 200 miljoen iPhone 5-schermen per jaar te maken.

Uit andere gegevens van GT Advanced blijkt dat de saffierfabriek een exclusieve samenwerking met Apple is aangegaan. Het is daarom aannemelijk dat de genoemde ovens alleen zijn bedoeld om saffieronderdelen voor de iPhone te maken. Dat de fabriek zich voornamelijk met iPhone-schermen zal bezighouden zit er dik in. GT Advanced heeft namelijk ook componenten voor een Display Inspection Tool besteld. Volgens 9to5Mac zijn de betreffende ovens specifiek bedoeld voor schermen – en dus niet voor kleine iPhone-onderdelen zoals de cameralens. De hoeveelheid ovens lijkt het doel voor het saffierkristal ook te bevestigen. Een saffierscherm is het grootste mogelijke component voor de iPhone, waar nu genoeg ovens voor zijn om in de gewilde hoeveelheid te produceren.

Bonus! Onderstaande video laat zien hoe krasbestendig saffierglas is:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.