Apple geeft ontwikkelaars indicatie voor App Store-wachttijd

Veel ontwikkelaars klagen over de wachttijd van de keuring van hun applicatie; daar lijkt Apple wat op gevonden te hebben. In een venster zien ontwikkelaars voortaan over hoeveel dagen de beslissing wordt genomen.

Wachttijd op developer paginaVeel ontwikkelaars hoor je klagen over de wachttijd bij de keuring van hun applicatie: vaak duurt het een hele tijd voordat de applicatie na inlevering in de App Store verschijnt. Dit kan erg vervelend zijn, omdat de ontwikkelaar dan geen releasedatum kan geven aan zijn gebruikers. Daar lijkt Apple nu iets op gevonden te hebben.

Apple laat namelijk in een venster weten hoe groot de kans is dat een applicatie binnen 14 dagen wordt goed- of afgekeurd (zie afbeelding). Zo kan een ontwikkelaar min of meer berekenen wanneer een applicatie in de App Store zal staan. Ook heeft Apple een speciaal e-mailadres geopend voor dringende bugfixes. Ontwikkelaars kunnen over alle onderwerpen naar dit adres mailen en krijgen sneller antwoord omdat er haast bij is. Het e-mailadres blijkt al 2 weken te bestaan, maar is nu op de voorpagina van de speciale site voor ontwikkelaars gezet.

Deze ‘feature’ is er gekomen op verzoek van Craig Hockenberry, ontwikkelaar bij ‘The Iconfactory’ (hij ontwikkelde onder andere Twitterific).

(Via: TUAW.com)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2009, 23:12
Categorieën Apple, Apps
Onderwerp ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.