Wozniak verkeerd geciteerd door Telegraaf: iPhone toch beter dan Android

De presentatie van

wozniakSteve Wozniak is vandaag uitgebreid in het nieuws. Niet alleen vanwege de (overigens uitstekende) presentatie die hij op Summit 2010 gaf, maar ook omdat hij in een interview met De Telegraaf zei, dat “Android-telefoons meer functies hebben”. Volgens Woz wordt Google’s mobiele besturingssysteem daardoor hét dominante smartphoneplatform. Maar de verslaggever blijkt het nu verkeerd te hebben geïnterpreteerd; Woz zegt in een reactie dat hij nooit zoiets heeft gezegd. Wel gaf hij de Telegraaf-verslaggever een uitgebreide demonstratie van de spraakcommando’s op iOS en Android. Daarbij bleek Android opdrachten zoals ‘Navigate to Joe’s Diner’ te begrijpen, terwijl dat op de iPhone nog niet mogelijk is.

Volgens Woz heeft hij nooit gezegd dat Android beter is. Wel gaf hij aan dat Android populairder gaat worden, op basis van de informatie die hij erover heeft gelezen. Overigens komt dat overeen met wat we in ons eerdere artikel schreven, dat de kwaliteit van iOS beter is dan Android. Woz zei dat Android op Windows gaat lijken, maar een groter marktaandeel betekent niet automatisch dat het beter is. “Almost every app I have is better on the iPhone”, geeft Wozniak aan. En over Android zegt hij: “It can get greater marketshare and still be crappy.”

Wozniak gebruikt iPhones en Android-toestellen en kent beide platformen goed genoeg om er een afgewogen mening over te kunnen geven. Dat je met de iPhone nog geen gesproken aanwijzigingen kunt geven om te navigeren, komt uiteindelijk ook wel goed. Apple heeft de bedrijven Siri en Poly9 gekocht en heeft daarmee de technologie in huis om dit ook op iOS-toestellen werkend te krijgen.

Engadget voerde een telefoongesprek met Wozniak om de zaak op te helderen:

Wie de presentatie van Woz wil zien, kan over een paar uur terecht op het YouTube-kanaal van iPhoneclub, waar we de filmpjes zullen uploaden. Wie slim is wacht tot morgenvroeg, als YouTube er HD-versies van heeft gemaakt. Alle filmpjes zijn gemaakt met een Flip MinoHD.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2010, 22:03
Categorie Apple
Onderwerpen android, engadget, steve wozniak, telegraaf

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.