Rupert Murdoch ziet iPad als reddende engel voor kranten

Rupert Murdoch, eigenaar van het grote uitgeversconcern News Corp, heeft hoge verwachtingen van de iPad. Hij denkt dat het de redding voor de krantenindustrie is.

ipad krantRupert Murdoch staat bekend om zijn niet al te subtiele uitspraken. Hij heeft dan ook de macht om dingen te zeggen, als eigenaar van het gigantische uitgeversconcern News Corp. Als eigenaar van televisiezender Fox en de Wall Street Journal heeft Murdoch natuurlijk een mening over de iPad. Op een bijeenkomst van de National Press Club in Washington vertelde hij, dat de iPad de als reddende engel ziet. “Het zou best wel eens de redder van de krantenindustrie kunnen zijn”, zei Murdoch. Hij doelde daarbij op de goedkopere distributie naar een breder publiek. Murdoch verwacht dat de iPad binnen een jaar 8 of 9 concurrenten heeft.


“Er zullen tientallen miljoenen van deze dingen over de hele wereld verkocht worden”, zei Murdoch. “Je hebt geen kosten van papier, inkt, drukken en vrachtwagens”. Toch zal Murdoch voor de digitale uitgaves niet zoveel kunnen rekenen als voor de papieren editie, tenzij hij allerlei extra’s toevoegt. Gewoon een tekst omzetten van statisch papier naar een digitaal schermpje voegt geen waarde toe.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 april 2010 om 16:57
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.