‘Apple-evenement op 19 januari gaat over studieboeken en e-booktools”

Apple zal op donderdag 19 januari een tool om zelf e-books te maken aankondigen, samen met een aantal voor de iPad geoptimaliseerde schoolboeken. Dit beweren de websites Ars Technica en Wall Street Journal.

Apple onderwijs 19 januariApple zal op het onderwijs-evenement op donderdag 19 januari waarschijnlijk twee nieuwigheden aankondigen: een tool om makkelijker zelf e-books te maken en een aantal voor de iPad geoptimaliseerde studieboeken. Dit beweren de websites Ars Technica en Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. De twee toevoegingen moeten ervoor zorgen dat de iPad beter gebruikt kan worden op scholen.

Afgelopen week kondigde Apple een speciaal evenement aan voor donderdag 19 januari. Waar deze precies over gaat, bleef in het midden. Er werd enkel bevestigd dat er over onderwijs gesproken zal worden. Hier lijken de verhalen van Ars Technica en Wall Street Journal goed op aan te sluiten: het zou makkelijker worden lesstof op de iPad aan te bieden omdat je straks e-books kunt maken zonder technische kennis. De nieuwe software wordt al de ‘Garageband voor e-books’ genoemd.

Apple zou al langer aan het platform voor de zelfgemaakte e-books en iPad-schoolboeken werken. Uitgever McGraw-Hill is volgens de geruchten al sinds juni 2011 samen met Apple hiermee bezig. Ook de schoolboekendistributeur Cengage Learning is volgens bronnen op het evenement aanwezig.

Apple richt zich al langer op onderwijs: je kunt bijvoorbeeld honderden podcasts en video’s downloaden die door universiteiten en scholen zijn gemaakt onder de noemer ‘iTunes U’.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2012, 10:56
Categorieën Apple, Apps, Geruchten, iDevices
Onderwerpen onderwijs, school

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.