Apple Samsung

Apple en Samsung staken patentstrijd buiten Verenigde Staten

Apple en Samsung hebben de patentstrijd buiten de Verenigde Staten gestaakt. Hiermee komt een eind aan een flink aantal rechtszaken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple SamsungApple en Samsung hebben alle patentzaken in Australië, Japan, Zuid-Korea, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk laten vallen. Daarmee komt er een eind aan een groot aantal juridische gevechten tussen de bedrijven. De twee zullen het voortaan alleen nog tegen elkaar opnemen in de Verenigde Staten, waar de rechtszaken gewoon doorgaan.

Apple en Samsung hebben samen een verklaring naar buiten gebracht:

Apple en Samsung hebben besloten om alle procesvoering tussen de twee bedrijven buiten de Verenigde Staten te laten vallen. Er is geen licentieovereenkomst gemaakt en de twee bedrijven zullen elkaar blijven najagen in bestaande zaken in Amerikaanse rechtbanken.

De afgelopen jaren hebben Apple en Samsung het met elkaar uitgevochten in enorm veel patentzaken. Alle hoogtepunten kon je de afgelopen jaren lezen steeds op iCulture lezen. De rechtszaken hebben geleid tot flink wat opgelegde boetes en verkoopverbodenwaaronder ook in Nederland.

Door de rechtszaken in de Verenigde Staten voort te zetten, is de patentstrijd voorlopig nog niet voorbij. De grootste patentzaken tussen de twee bedrijven vinden namelijk daar plaats – met opgelegde boetes die in eerste instantie van meer dan een miljard dollar.

De vredesverklaring van Apple en Samsung komt ongeveer twee maanden nadat Apple en Google een einde maakten aan alle onderlinge patentzaken. Apple lijkt er op gebrand om de vele grote patentzaken voortaan achter zich te laten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2014, 10:25
Categorie Apple
Onderwerpen patent, rechtszaak, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.