Apple-CFO Peter Oppenheimer in september met pensioen

Apple's CFO Peter Oppenheimer gaat in september met pensioen, aldus Apple. Oppenheimer wordt opgevolgd door Luca Maestri.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

peter oppenheimerApple’s CFO en Senior Vice President Peter Oppenheimer gaat eind september met pensioen. Dit heeft Apple bekendgemaakt in een persbericht. De topman was in totaal 18 jaar werkzaam bij Apple en zal worden opgevolgd door Luca Maestri. Volgens Apple gaat Oppenheimer met pensioen om tijd te maken voor zichzelf en zijn familie. De topman verdwijnt niet helemaal uit het zakenleven: eerder deze week werd nog bekend dat Oppenheimer aanschuift bij de directieraad van Goldman Sachs.

Tim Cook zegt het volgende over Oppenheimer’s vertrek:

Peter was het afgelopen decennium onze CFO terwijl de omzet groeide van 8 miljard dollar naar 171 miljard dollar en onze invloed op de wereld vergrootte. Zijn begeleiding, leiderschap en expertise waren instrumenteel voor Apple’s succes. Niet alleen als onze CFO, maar ook op het gebied van andere zaken die niks met financiën te maken hadden. Hij nam geregeld extra taken op zich om binnen het bedrijf te helpen. Zijn bijdragen en integriteit als onze CFO hebben een nieuwe standaard gezet voor CFO’s binnen publieke bedrijven.

Peter is ook een dierbare vriend waarvan ik altijd wist dat ik op hem kon rekenen. Hoewel ik het betreur dat hij vertrekt, ben ik blij dat hij de tijd vrijmaakt voor zichzelf en zijn familie. Zoals we allemaal hadden verwacht, heeft hij een plan voorbereid waardoor hij kan vertrekken zonder dat het problemen binnen Apple veroorzaakt.

Oppenheimer begon in 1996 bij Apple als controller voor de Verenigde Staten. In 1997 werd hij gepromoveerd tot Senior Vice President. Vanuit deze positie was hij gelijk controller voor de wereldwijde verkoop – en daarmee verantwoordelijk voor Apple’s financiële positie.

Wie is Luca Maestri?

Luca MaestriLuca Maestri is de opvolger van Peter Oppenheimer, die tot en met september nog wordt ingewerkt door de voormalig CFO. Hij meldt zicht rechtstreeks bij Tim Cook. Maestri is sinds februari 2013 werkzaam bij Apple en was daarvoor CFO bij printerbedrijf Xerox. Voor Xerox was hij werkzaam bij Nokia en General Motors. In april vorig jaar kreeg Maestri 15 miljoen dollar aan Apple-aandelen. Tim Cook zegt het volgende over de pas gepromoveerde CFO:

Toen we opzoek waren naar een corporate controller hebben we Luca ontmoet, en we wisten gelijk dat hij Peter’s opvolger zou worden. Zijn bijdragen aan Apple zijn nu al significant geweest en hij werd al snel door zijn collega’s binnen het bedrijf gerespecteerd.

Maestri heeft voordat hij naar Cupertino ging gewoond in Italië, Polen, Ierland, Zwitserland, Singapore, Thailand, Brazilië en Duitsland. In Rome haalde de nieuwe topman zijn bachelor Economie, waarna hij een master in management behaalde in Boston.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2014, 15:49
Categorie Apple
Onderwerp financieel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.