Dubieuze BroApp komt naar iPhone: je vriendin automatisch berichten sturen

BroApp op Android komt ook naar iPhone. Het is een dubieuze en omstreden app waarmee je automatisch lieve berichten naar je vriendin stuurt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

BroApp iPhone icoonEen applicatie die automatisch lieve berichtjes naar je vriendin stuurt zodat je zelf meer tijd hebt om met vrienden rond te hangen. Of misschien met andere dames. Dat is de essentie van BroApp, een pas uitgebrachte Android-app die voor techmagazine Wired al aanleiding vormde om een verhaal te schrijven over apps die ons asocialer maken. Maar BroApp blijft niet voorbehouden aan Android. De ontwikkelaar brengt zijn slimme maar omstreden trucje ook naar de iPhone.


Het is verschrikkelijk makkelijk om BroApp te gebruiken. Je voert de naam van je vriendin in, dat is de eerste stap. Daarna kies je de verschillende berichten die de app automatisch verstuurt. Eén per dag. Standaard zijn die Engelstalig op Android, maar teksten deactiveren is geen probleem en je kan net zo makkelijk je eigen berichten toevoegen. Van ‘I love you’ ‘Ik hou van jou’ maken is geen moeite.

Om te voorkomen dat je pardoes een automatisch BroApp-bericht verstuurt als je bij je vriendin bent, voer je de verschillende Wi-Fi-netwerken waar je vaak bent in. Je eigen huis, misschien je werk, maar in ieder geval het netwerk van je vriendin. BroApp weet vervolgens dat het ongepast is op die adressen berichten te versturen. Wanneer je wel berichten verstuurt, bepaalt BroApp deels zelf en kan je ook zelf bepalen. Bij het vertrekken van huis, wanneer je van werk weggaat, op een specifiek moment en op welke dagen wel en niet: het is allemaal in te stellen. De app zorgt er zelf voor dat er niet snel twee berichten na elkaar worden verstuurd. En voor de echte womanizers, players of scheve-schaats-rijders: ja, het is mogelijk om meerdere contacten in te stellen.

Een functie die zich wat minder makkelijk laat lezen, is de zogenaamde vriendin-bescherming. De app zegt een lijst met lieve cadeautjes te laten zien als je vriendin of een van haar vriendinnen de app opent. Maar goed, probeer dat maar eens geloofwaardig te maken als de commotie omtrent BroApp grotere vormen aanneemt. Men’s Health benadert de app in het blad ieder geval positiever dan techmagazine Wired: “Gefeliciteerd, je outsourcet nu zelfs je relatie.”

BroApp iPhone Android-voorbeeld

Het is nog niet bekend wanneer BroApp precies zal uitkomen op de iPhone. Op de website kan je je inschrijven voor een mailing wanneer de app uit is – maar vermoedelijk is dit ook op iPhoneclub niet het laatste woord over deze app. Tot die tijd kan je misschien nog handmatig berichten inplannen met Later, als dat niet teveel moeite is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:08

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.