Meizu MiniOne op CeBIT in beslag genomen (Update)

De Duitse politie heeft op de CeBIT de standruimte van Meizu ontruimd. Ze deden dit omdat het bedrijf met de iPhone-kloon Meizu M8 MiniOne patenten overtreedt en een smartphone maakt die teveel op de iPhone lijkt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Meizu stand op cebit 2008Het is niet de eerste keer dat de Duitse politie in actie komt op de CeBIT. In voorgaande jaren ontruimden ze nog wel eens een beursstand omdat de standhouder geen mp3-licenties had betaald. In het Taiwan- en China-paviljoen worden ook graag imitatiespullen in beslag genomen. Dat overkomt nu ook Meizu, fabrikant van de Meizu M8 MiniOne. De smartphone met touchscreen, die op een aangepaste versie van Windows CE draait, is in beslag genomen omdat de MiniOne teveel op de Apple iPhone lijkt.

De stand van Meizu Technologies in hal 16, stand E12 kreeg woensdagmiddag bezoek van twee vriendelijke heren van de recherche. De standruimte is voorlopig gesloten, de ruimte is leeggeruimd, de iPhone-klonen en het foldermateriaal is in beslag genomen. Meizu is niet het enige slachtoffer van deze politieactie: de Duitse politie ging bij meerdere standhouders langs om schoon schip te maken wanneer er mogelijk patenten worden overtreden. Donderdagochtend wil de politie op een persconferentie vertellen wat de achtergronden van de actie zijn en hopelijk vertellen ze dan ook hoe groot de buit is.

Op internet waren al filmpjes verschenen van beursbezoekers, die enthousiast meldden dat Meizu toch een prototype van de M8 MiniOne op de CeBIT liet zien. Een filmpje van de ontruiming zelf hebben we helaas nog niet gevonden.. Meer informatie over de Meizu lees je via onze categorie Kloon.

Via: Heise

Update: Dankzij iPhoneclub-bezoeker Bas (www.mediavormgever.nl) kunnen we ook wat foto’s van ontruiming laten zien.

Ontruiming Meizu-stand CeBIT 1   Ontruiming Meizu-stand CeBIT 2   Ontruiming Meizu-stand CeBIT 3

Update 2: Met veel dank aan Bas hebben we nu ook een filmpje van de ontruiming!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 21:14
Categorie iDevices
Onderwerpen kloon, meizu, minione

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.