apple-car

‘Apple Car-project kaapt personeel weg bij andere divisies’

Nu we de onthulling van de Apple Watch en Apple Music achter de rug hebben, is het tijd voor de volgende grote klapper. Apple zou flink inzetten op hun autoproject, zelfs als dit ten koste gaat van andere divisies binnen het bedrijf.

apple-car

De ambitie van Apple om de autobranche onveilig te maken met een eigen auto, zou wel eens ten koste kunnen gaan van andere Apple-producten. Een nieuw gerucht beweert dat er achter de schermen flink met personeel gehusseld wordt, waardoor steeds meer divisies met minder mankracht komen te zitten.

De website The Register zegt dat verschillende divisies bij Apple last hebben van talentvolle personeelsleden die weggekaapt worden om aan het Apple Car-project te gaan werken.

Grote plannen met Apple Car

Mocht dit inderdaad het geval zijn, dan heeft Apple grote plannen met Project Titan, de naam waar het autoproject onder schuil gaat. In een speciaal onderzoekslab buiten Cupertino zou inmiddels hard gewerkt worden aan het project. Onder meer een topman van Mercedes-Benz en een expert in accu’s zijn hiervoor aangenomen.

Dit zou overigens niet de eerste keer zijn dat Apple personeel ergens weghaalt. Zo werden ze in het verleden aangeklaagd door batterijbedrijf A123, dat steeds meer topmedewerkers de overstap naar Apple zag maken. Omdat het hier om een gerucht van anonieme bronnen gaat, houden we nog een flinke slag om de arm.

Lees ook: Ons Apple Car dossier waarin we alle geruchten op een rijtje zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2015, 14:05
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple car, personeel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.