Apple Campus 2 spaceship december 2016

Vlieg in 2016 nog eenmaal rond op Apple Campus 2

In de nieuwste 4K-dronevideo's kun je zien hoe Apple Campus 2, het nieuwe hoofdkantoor van Apple, is gevorderd. Ook is er een timelapse van de afgelopen 6 maanden.

Het einde van 2016 komt in zicht en dat betekent dat de bouwwerkzaamheden aan de Apple Campus 2 vrijwel zijn afgerond. Begin 2017 moeten de eerste medewerkers erin trekken. In drie nieuwe 4K-video’s is te zien hoever de activiteiten inmiddels zijn gevorderd. Ook krijgen we beter zicht op Apple’s ondergrondse auditorium.

Bovenstaande video geeft een timelapse van de afgelopen 6 maanden en verderop kun je twee 4K-video’s bekijken die tijdens de kerstdagen zijn opgenomen. Helemaal klaar is Apple Campus 2 overigens nog niet. Zeker wat de groenvoorziening betreft is Apple tot diep in 2017 bezig om alles af te ronden.

Onderstaande video van Matthew Roberts laat zien dat de ontvangstruimte voor het ondergrondse auditorium vrijwel klaar is. Ook kun je de wandelpaden zien waar de medewerkers de komende jaren zullen rondwandelen tijdens de lunchpauze. Apple laat lokaal groeiende bomen planten, zodat het er zo natuurlijk mogelijk uit ziet.

Een paar punten om op te letten in deze video:

  • Zo’n 65% van de zonnepanelen is geïnstalleerd.
  • Bij Tantau Avenue liggen nog lange rijen zonnepanelen, die nog moeten worden aangebracht.
  • Er wordt nog flink gewerkt aan het auditorium, de tunnels, het beveiligingshokje en het atrium.
  • Het R&D-gebouw is vrijwel klaar, de inrichting van het interieur is in volle gang.
  • Er een kraan te zien op het binnenterrein, terwijl deze in voorgaande video’s was verdwenen.
  • De bulldozers en andere graafmachines staan netjes opgelijnd vanwege de kerstvakantie (rond 2:45).
  • Wandelpaden en bomen zijn nu goed zichtbaar.
  • Binnenin het ruimteschip is het modderig en nat vanwege recente regenval.
  • De meeste rommel en bouwmateriaal is van het terrein verdwenen.

In een filmpje van Duncan Sinfield is de Apple Campus 2 vanuit andere hoeken te zien. ook dit 4K-filmpje is gemaakt tijdens de kerstdagen. Het nieuwe kantoor komt nog uit de koker van Steve Jobs, die het project in 2011 aankondigde. Vlak voor zijn dood verdedigde Jobs nog de plannen voor de gemeenteraad van Cupertino. Er moeten rond de 12.000 medewerkers gaan werken, in een gebouw dat eruit ziet als een gigantisch ruimteschip. Door het vele groen moet het er niet uit zien als een kantorencomplex. Het gebouw maakt volledig gebruik van hernieuwbare energie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2016, 10:29
Categorie Apple
Onderwerp apple campus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.