campus-2-visitors-center

Apple Campus 2 krijgt bezoekerscentrum, café en observatiedek

Apple gaat een groot bezoekerscentrum met winkel en observatiedek neerzetten bij het nieuwe hoofdkwartier Apple Campus 2 in Cupertino. Zo gaat het eruit zien.

Apple Campus spotlightHet nieuwe hoofdkwartier van Apple lijkt een behoorlijke toeristenattractie te gaan worden. Uit gelekte documenten blijkt dat er een gigantisch bezoekerscentrum komt in het gebouw, dat eruit ziet als een ruimteschip. Volgens de plannen komt er een observatiedek op het dak, een café en een 1.000 vierkante meter grote winkel. Al die voorzieningen moeten het publieke gezicht van Apple uitstralen, zowel van het bedrijf als van het design van de producten.


campus-2-visitors-center

Apple lijkt van plan een soort Frans terrasje te gaan aanleggen, waar je onder het genot van een drankje kunt genieten van de Apple-beleving.

Nieuw hoofdkantoor klaar in 2016

apple-campus-vanaf-straatHet was Steve Jobs zelf, die in 2011 de plannen voor het nieuwe hoofdkwartier bekendmaakte. Hij voerde ook de gesprekken met de gemeente Cupertino, waar ook het nieuwe hoofdkantoor wordt gevestigd. De bouw ging begin 2014 van start en in 2016 moet de eerste fase gereed zijn. Meer dan 12.000 medewerkers gaan er aan de slag. Ze kunnen tussen het programmeren en designen door gebruik maken van een fitnesscentrum en allerlei andere voorzieningen.

apple-campus-bezoekerscentrum

Het hoofdgebouw wordt gemaakt van glas, met een dak van koolstofvezel en veel lichtinval. Via trappen en een lift kom je op het observatieplatform, waar je kunt kijken naar het hoofdgebouw. Om te voorkomen dat bezoekers in de badkamers en slaapkamers van omwonenden kunnen kijken komt er een afscherming, om nieuwsgierige blikken tegen te houden.

Lees ook: Apple is al lang geen Cupertino meer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.