Apple brengt iOS-beveiligingsgids uit

Apple heeft een beveiligingsgids uitgebracht, waarin ze uitleggen hoe de security in iOS is geregeld. In een PDF-document van 20 pagina's wordt aan beheerders uitgelegd wat de beveiligingsmaatregelen in iOS zijn.

pincode iphoneApple heeft een PDF-document uitgebracht waarin ze de beveiligingsaspecten van iOS uitleggen. Encryptie, gegevensbescherming, netwerkbeveiliging en soortgelijke onderwerpen komen aan bod in het PDF-document. Het is vooral gericht op bedrijven, om beheerders duidelijk te maken hoe de beveiligingsfuncties van iOS kunnen worden ingezet. Volgens Apple hebben de engineers van Apple bij het ontwikkelen van iOS beveiliging als uitgangspunt genomen. Bovendien zijn veel beveiligingsfuncties standaard ingeschakeld, zodat IT-afdelingen geen tijd kwijt hoeven te zijn aan configureren van alle aangeschafte toestellen. Bepaalde kernfuncties zoals toestelencryptie zijn niet instelbaar door gebruikers, zodat ze die ook niet zomaar kunnen uitschakelen.

Apple noemt ook nog even het onderwerp malware. Daarbij wordt gezegd dat de iPhone, iPod touch en iPad zijn ontworpen met meerdere beveiligingslagen om indringers buiten te laten. Fundamentele hardware- en firmwarefuncties beschermen je tegen malware en virussen, terwijl functies op gebruikersniveau ervoor zorgen dat persoonlijke en zakelijke gegevens beschermd blijven tegen ongeoorloofd gebruik. Wie het allemaal wil weten kan het document iOS Security (mei 2012) meteen gaan downloaden. Natuurlijk wordt in de gids niet de vuile was buitengehangen. Zo zijn er al meermaals problemen opgedoken rond het kunnen omzeilen van de pincode op de iPhone, maar dat komt niet in de gids ter sprake.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2012, 15:35
Categorie Achtergrond
Onderwerp beveiliging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.