Apple breidt recyclingprogramma uit naar alle producten

Apple heeft zijn recyclingprogramma uitgebreid. Apple belooft daarmee alle Apple-producten gratis te recyclen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ipods recyclingApple’s recycling-programma zal voortaan alle producten van Apple ondersteunen. Dit heeft Apple bekendgemaakt tegenover Associated Press. Het is al langer mogelijk om oude iPhones, iPads, Macs en andere producten te laten recyclen, maar het ging hierbij om selecte producten. Hierbij werden vaak pas later recente iPhones aan de opties toegevoegd. Met de wijziging probeert Apple groener te zijn voorheen. Dat is goed getimed: het is vandaag de Dag van de Aarde.

Hoewel Apple belooft alle producten voortaan te recyclen, lijkt de website hier slechts specifiek op te zijn aangepast. Bij het recyclen van een iPod of mobiele telefoon kun je kiezen voor ‘alle modellen’, maar op de pagina specifiek bedoeld voor iDevices en Macs is Apple beperkter – daar kunnen bijvoorbeeld alle iPhones tot en met de iPhone 5 worden behandeld. Op de breder ondersteunde pagina voor iPods en mobiele telefoons krijg je geen geld terug voor de toegezonden producten. Apple belooft ze enkel gratis te recyclen. Het kan zijn dat de webpagina pas later wordt uitgebreid, of dat Nederland nog niet aan de beurt is met het nieuwe initiatief.

Apple begon gister al met zijn initiatieven voor de Dag van de Aarde. De webpagina Environmental Responsibility werd bijgewerkt om aan te geven hoe Apple met het milieu omgaat. Onderstaande video onderstreept dit nog eens extra.

Er duiken inmiddels ook foto’s op van Apple Stores met een licht aangepast logo. Met een groen blaadje wil Apple extra aandacht vestigen op Earth Day. De Amsterdamse Apple Store heeft ook een aangepast logo, te zien in onderstaande foto. Ook loopt personeel daar de komende week rond in groene shirts. De Apple Store in Haarlem is op het moment van schrijven onaangepast.

Apple Store Earth Day Amsterdam

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2014, 15:37
Categorie Apple
Onderwerp recycling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.