Touch ID

Apple zoekt betaalexperts voor mobiele betaaldienst

Apple voert sollicitatiegesprekken om ervaren betalingsexperts in huis te halen, gericht op een mobiel betaalsysteem.

Touch IDApple voert sollicitatiegesprekken met ervaren medewerkers met ervaring op het gebied van betaaldiensten. Volgens Re/code heeft Apple plannen om een mobiele betaaldienst in te richten. Het gaat om twee posities: de ene persoon gaat zich op productontwikkeling richten, de andere op business development. Beide personen gaan nieuwe business creëren rondom de zeshonderd miljoen creditcards die aan iTunes-accounts zijn gekoppeld. Er gaan al enige tijd geruchten dat Apple plannen heeft om een mobiele betaaldienst de introduceren, gekoppeld aan iTunes-accounts.

Afgelopen januari vertelde Apple CEO Tim Cook dat één van de gedachten achter de Touch ID-sensor was, dat er mobiele betalingen mee gedaan konden worden.

Apple-topvrouw Jennifer Bailey, die verantwoordelijk is voor Apple’s online winkel, bemoeit zich er eigenhandig mee. “Hun ambities zijn zeer, zeer serieus”, zou een bron tegen Re/code hebben gezegd. Het idee is dat je de bestaande accounts kunt gebruiken om fysieke producten in apps en op het web te kopen, met behulp van je iPhone. Ook zou er worden gekeken naar aankopen in fysieke winkels. Daarvoor zou een combinatie van Passbook en iBeacons kunnen worden gebruikt.

NFC is ook mogelijk, maar dat is een technologie waarbij Apple zich nog afzijdig houdt. Toch zal Apple wel moeten meedoen, kon je onlangs lezen in een opiniestuk op iPhoneclub. Het lijkt erop dat Apple ook geen interesse heeft in Square, een start-up rondom mobiele betalingen. Apple zou interesse hebben getoond in een overname van Square, maar haakte later af. Apple zou ook nog kunnen samenwerken met PayPal: dit bedrijf heeft aangegeven dat ze best samen met Apple een betaaloplossing willen bouwen.
Maar de kans is groot dat Apple het liever op eigen houtje doet, al geeft Re/code aan dat Apple en PayPal nog steeds actief in gesprek zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2014, 23:00
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.