Apple blokkeert vanaf nu handtekening iOS 4.0.1 (jailbreak)

Apple blokkeert handtekeningen van iOS 4.0.1 en 3.2.1 vanaf nu. Dat houdt in dat je als jailbreaker niet meer terug kunt, tenzij je je SHSH-handtekening hebt opgeslagen.

iOS4-with-iPhone-4Het is inmiddels ruim een week geleden dat iOS 4.0.2 voor de iPhone verscheen, gelijktijdig met iOS 3.2.2 voor de iPad. Apple heeft nu de handtekeningen van eerdere firmwareversies geblokkeerd. Dit houdt in, dat je als jailbreaker niet meer terug kunt naar een oudere firmware-versie, tenzij je de unieke handtekening van jouw toestel hebt opgeslagen. Apple signeert alleen de laatste firmware, om te voorkomen dat jailbreakers downgraden naar een vroegere firmwareversie, die nog wel te jailbreaken is.

Door het opslaan van de unieke handtekening (SHSH) op een lokale server of de server van Saurik, kan dat wel. We hebben in een eerder artikel uitgelegd hoe het opslaan van de SHSH moet worden gedaan en bij het verschijnen van iOS 4.0.2 hebben we nogmaals erop aangedrongen. Je hebt als gebruiker dus ruim de tijd gehad om de boel veilig te stellen en zeker te weten dat je ook in de toekomst nog kunt jailbreaken.

Momenteel is er nog geen kant-en-klare jailbreak voor iOS 4.0.2 en het kan ook wel even duren voordat die komt. Bij iOS 4.0.1 kon nog gebruik worden gemaakt van een kwetsbaarheid die ook in eerdere firmwareversies voorkomt (PDF Exploit), maar die is in iOS 4.0.2 gedicht. De kans is groot dat de eerstvolgende jailbreak pas bij 4.1 beschikbaar komt. Dat is op te maken uit een opmerking van @comex: “4.0.2 rhymes with blue, 4.1 rhymes with fun”

Het is dus verstandig om nu alvast de SHSH’s van 4.0.2 en 3.2.2 op te slaan met TinyUmbrella, omdat dit later weer van pas komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2010, 10:06
Categorie Jailbreak
Onderwerpen firmware, handtekening, jailbreak, shsh

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.