Toetsenbordjes voor de iPhone: ProMini en EFO Mini

Twee hardware-toetsenbordjes voor de iPhone: de EFO Mini en de ProMini. Beide werken via Bluetooth en bevatten een touchpad en/of speciale functie- en multimediatoetsen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

promini wirelessToen de iPad op de markt kwam, ontdekten mensen al snel dat het erg handig was om die in combinatie met een extern toetsenbordje te gebruiken. Bij de iPhone kan dat nu ook: twee aanbieders hebben zo’n toetsenbordje, die te gebruiken is op de iPhone (minimaal iOS 4.0) en andere mobiele toestellen.

De hiernaast afgebeelde ProMini heeft een ingebouwde laser pointer en een touchpad waarmee je ook muiskliks kunt uitvoeren. Het toetsenbordje werkt via Bluetooth en heeft een herlaadbare Lithium-ion-batterij die je via usb kunt opladen. Het toetsenbord heeft volgens de fabrikant een ergonomisch design met 49 toetsen.

efo miniDe EFO Mini gooit het over een heel andere boeg: dit is een toetsenbordje ter grootte van een creditcard. Er zitten functietoetsen (F1 t/m F12) en multimediaknoppen op. De toetsen zijn voorzien van achtergrondverlichting om ook in het donker te kunnen typen. EFO richt zich met dit toetsenbordje op bezitters van de iPhone en iPad. Ook dit accessoire werkt via Bluetooth. Als je via pre-order bestelt betaal je $32, daarna $40. De producten worden vanaf september uitgeleverd.

Hieronder zie je een demonstratie van het toetsenbordje. Wij zijn vooral benieuwd: gaan mensen dit echt gebruiken? Vandaar een poll. Ook is het nog even de vraag met welke toestellen deze toetsenbordjes gaan werken. De ProMini vereist een iPhone (ook eerste generatie) met minimaal iOS 4.0, maar dat is lastig te realiseren.


Directe link naar de poll voor onze app-gebruikers

Tipgevers: Stephanie en Marian

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2010, 1:18
Categorie Accessoires
Onderwerpen bluetooth, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.