Macotakara: ‘Productie iPad 3 bij Pegatron en Foxconn gestart, verschijnt begin maart’

Chinese bronnen hebben tegenover de Japanse blog Macotakara beweerd dat Foxconn en Pegatron zijn gestart met de productie van de iPad 3. Als alles goed gaat verschijnt deze begin maart 2011.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad 3Volgens Chinese bronnen zijn Pegatron en Foxconn gestart met de productie van de iPad 3. Dit beweren de bronnen tegenover de Japanse blog Macotakara. Als alles volgens plan gaat zal de nieuwe iPad begin maart 2012 verschijnen. Het ontwerp van de iPad 3 zou nagenoeg identiek zijn aan de iPad 2 en slechts een klein beetje dikker zijn.


Met de nieuwe geruchten worden de beweringen die iLounge gisteren maakte verder versterkt. Een redacteur van deze Apple-site zei de iPad 3 in handen te hebben gehad op de CES in Las Vegas, die volgens hem slechts een millimeter dikker dan de iPad 2 is.

Omdat het ontwerp hetzelfde is gebleven, zou de Smart Cover volgens de Chinese bronnen nog steeds op de iPad 3 werken. Er bestaat echter een kans dat hij op een andere positie bevestigd moet worden. Een aantal cases zouden niet meer om de iPad 3 passen dankzij de iets dikkere vorm.

Hoewel het ontwerp nagenoeg hetzelfde blijft, zou de iPad 3 een aantal nieuwe onderdelen bevatten. Er wordt de laatste tijd geregeld gesproken over een scherm met een hogere resolutie. Dit scherm gebruikt waarschijnlijk dezelfde technologie achter het retinascherm van de iPhone 4 en iPhone 4S.

Volgens Macotakara zal Pegatron 85 procent van de iPad 3-productie op zich nemen, terwijl Foxconn de overige 15 procent voor zijn rekening neemt. Deze verhoudingen zijn ongeveer gelijk aan die bij de iPhone 4S-productie. De video hieronder zou volgens Macotakara onderdelen bevatten van de iPad 3. Veel lijken deze alleen niet te zeggen: het gaat vooral om interne basisonderdelen, zoals de 30-pin-connector.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.