‘Apple betaalt platenlabels te weinig voor nieuwe muziekdienst’

Apple is in gesprek met platenmaatschappijen over een eigen streamingdienst die met onder andere Spotify kan concurreren. De muziekleveranciers zijn alleen niet tevreden met het voorstel dat Apple op tafel heeft gelegd. Zij zouden 6 cent per honderd afgespeelde nummers van Apple ontvangen, terwijl bijvoorbeeld het Amerikaanse Pandora 12 cent per honderd nummers betaalt en […]
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iradioApple is in gesprek met platenmaatschappijen over een eigen streamingdienst die met onder andere Spotify kan concurreren. De muziekleveranciers zijn alleen niet tevreden met het voorstel dat Apple op tafel heeft gelegd. Zij zouden 6 cent per honderd afgespeelde nummers van Apple ontvangen, terwijl bijvoorbeeld het Amerikaanse Pandora 12 cent per honderd nummers betaalt en Spotify 35 cent per honderd nummers overdraagt. Muzieklabels vinden dat Apple minstens 21 cent zou moeten betalen, een bedrag bepaald door de Copyright Royalty Board.

Dit heeft The New York Post gehoord van bronnen verwikkeld bij de onderhandelingen. Eén van de betreffende bronnen zou een hoge positie bij een verwikkeld bedrijf hebben.

De platenmaatschappijen vinden dat Apple meer per honderd nummers kan betalen, aangezien de financieel gunstige positie waar het bedrijf zich op het moment in bevindt. Een streamingdienst zou ook in het belang van Apple zijn, omdat de gemaakte mobiele omzet via iTunes met vijftig procent zou zijn gedaald.

Eerder deze week bleek nog dat Apple in gesprek is met Beats-CEO Jimmy Iovine, over zijn nog niet uitgebrachte muziekdienst Project Daisy. Of deze onderhandelingen te maken hebben met de Beats-samenwerking, blijft nog even de vraag. Met iTunes Match biedt Apple een mogelijkheid om je muziek vanuit de cloud te beluisteren, maar hiermee heb je niet toegang tot een gigantische bibliotheek zoals bij andere diensten het geval is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2013, 15:48
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp itunes radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.