‘Apple kijkt naar draadloos oplaadbare iPhone in 2013’

Apple wil het in 2013 wellicht al mogelijk maken de iPhone draadloos op te laden. Of dit gebeurt via een geïntegreerd systeem of een accessoire blijft nog even dr vraag.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone wireless chargeApple wil wellicht in 2013 al een iPhone op de markt brengen die draadloos opgeladen kan worden. Dit beweren bronnen bekend met de industrie tegenover Digitimes. Apple zal hiervoor een zelf ontwikkelde oplaadmethode gebruiken, maar het is nog niet duidelijk of deze technologie al in de iPhone 5S zal zitten. Het is ook mogelijk dat er een apart oplaadaccessoire wordt geïntroduceerd.

De mogelijkheid om je iPhone draadloos op te laten wordt al veel langer besproken en was voer voor veel eerdere geruchten. Tot nu toe zagen we Apple er echter nog niet gebruik van maken. Kiest Apple er dit jaar wel voor om een draadloos oplaadstation voor de iPhone aan te bieden, dan moet Apple-topman Phil Schiller terugkomen op een paar uitspraken die hij maakte in 2012: toen zag hij nog niet een nut in de technologie, omdat je alsnog iets in een stopcontact moet steken.

Digitimes heeft veel bronnen binnen de productietak van Apple, waardoor de site een rijke bron aan geruchten is. Omdat deze bronnen zich in een vroeg stadium van de productie bevinden, komen er alleen ook wel eens verhalen naar buiten die niet blijken te kloppen. Apple kan immers een paar keer van koers veranderen voordat een product op de markt verschijnt. De draadloze oplaadtechnologie lijkt zich daarnaast nog in een vroege fase te bevinden, als Apple er nog niet uit is of dit in de iPhone geïntegreerd wordt of dat er een apart accessoire verschijnt. Het lijkt ons onwaarschijnlijk dat de iPhone 5S draadloos opladen zal ondersteunen: dit zou betekenen dat het ontwerp van de iPhone wellicht moet veranderen om de nieuwe hardware te integreren, terwijl de iPhone 4S qua design identiek lijkt te zijn aan de iPhone 5. Geruchten over een goedkope, nieuwe iPhone spelen al langer, maar wij zien Apple niet zo snel deze nieuwe technologie in juist het budgetmodel gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2013, 11:32
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.