Concept: schakelaars voor Wi-Fi en meer op beginscherm iOS 7

Een nieuw concept voor iOS 7 laat zien hoe Apple een paar schakelaars voor Wi-Fi en Bluetooth op het beginscherm van je iPhone kan plaatsen.

Concept iOS 7 beginschermAls het een beetje meezit kondigt Apple binnen een paar maanden iOS 7 aan, waarin wellicht de nodige veranderingen zitten. Designers werpen hun ideeën voor deze nieuwe iOS-versie al een tijdje op, iets dat ze doen aan de hand van conceptafbeeldingen en -video’s. Interface-ontwerper @Sentry_NC denkt dat Apple het beginscherm van de iPhone kan aanpassen door er een paar snelle schakelaars op te zetten. Deze schakelaars zouden met een swipe in beeld gebracht kunnen worden. In een video laat hij zien hoe.

Het concept bevat schakelaars voor Niet Storen, Wi-Fi, Bluetooth, 3G, locatiediensten, Persoonlijke Hotspot en Vliegtuigmodus voor op het beginscherm van je iPhone. Handig lijkt het wel, maar er bestaat altijd het risico dat je beginscherm te vol komt te staan. De kans is immers altijd iets groter dat een knop op het beginscherm per ongeluk in je zak wordt geactiveerd – al zou hiervoor wel een specifieke swipe-beweging nodig moeten zien.

We moeten nog zien of Apple het beginscherm in iOS 7 zal aanpassen. Jonathan Ive lijkt aan het hoofd van het iOS-ontwerpteam te staan na het vertrek van Scott Forstall, waardoor we wellicht een paar grote veranderingen kunnen verwachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2013, 17:03
Categorie iOS
Onderwerp ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.