ian-rogers-beats-electronics

Beats Music CEO wordt hoofd van iTunes Radio-team

Ian Rogers, CEO van Beats Music, gaat bij Apple het team van iTunes Music aansturen. Mogelijk worden beide muziekdiensten ooit samengevoegd.

ian-rogers-beats-electronicsIan Rogers, de CEO van Beats Music, zal bij Apple het team van iTunes Radio gaan leiden. Na de overname wil Apple dat de samenwerking tussen de teams van Beats Music en iTunes Radio geïntensiveerd wordt. Het wekt de indruk dat de streaming muziekdiensten straks nauw met elkaar verweven zullen zijn en misschien wel fuseren. Tot nu toe werd iTunes Radio aangestuurd door Jeff Robin, die leiding gaf aan het team dat ook de iTunes-software maakte. Rogers werkte voorheen bij Yahoo.

iTunes Radio is de streaming muziekdienst van Apple, die nog niet in Nederland te gebruiken is. Al sinds oktober 2013 krijg je soms een scherm te zien, die de indruk wekt dat iTunes Radio ook in Nederland en België beschikbaar is. Maar wie probeert om de muziek af te spelen, merkt al snel dat er een foutmelding optreedt.

Na de overname van Beats door Apple, waar een bedrag van 3 miljard dollar gemoeid was, vindt er een verschuiving plaats van verantwoordelijkheden. Dat leidde al tot het ontslag van een flink deel van het personeel. De muziekdienst Beats Music rapporteert aan Eddy Cue en de hoofdtelefoonmaker Beats Electronics valt onder Phil Schiller. De rol die topmensen zoals Jimmy Iovine en Trent Reznor bij Apple krijgen is onduidelijk.

beats-solo2De overname werd al eerder aangekondigd, maar is sinds vandaag officieel. Apple plaatste vandaag dan ook een welkomstboodschap op de website. Het is de grootste overname sinds het bestaan van Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2014, 21:57
Categorie Apple
Onderwerpen beats, itunes radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.