Apple bereikt mijlpaal: 1 miljoen iPads verkocht

Apple bevestigt dat afgelopen vrijdag de mijlpaal van 1 miljoen verkochte iPads is bereikt.
Berry Nieskens - · Laatst bijgewerkt:

AppleiPadApple heeft bekendgemaakt dat afgelopen vrijdag de mijlpaal van 1 miljoen verkochte iPads is bereikt. De 3G-variant die sinds dit weekend in de Verenigde Staten te koop is, is naar schatting verantwoordelijk voor 30 procent van de totale verkoopcijfers. Volgens Steve Jobs, CEO van Apple, overtreft de vraag naar het product nog steeds het aanbod en doet Apple hard zijn best om de iPad in de handen van nog meer mensen te krijgen. Naar verwachting zal aan het einde van deze maand de iPad te koop zijn in Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.


Sinds de lancering van de iPad op 3 april hebben iPad-gebruikers in totaal 12 miljoen applicaties gedownload via de App Store. Daarnaast zijn er ook nog eens 1,5 miljoen boeken de deur uitgegaan via de iBook Store. Ontwikkelaars hebben inmiddels ruim 5.000 applicaties speciaal voor de iPad geprogrammeerd. Daarnaast kun je natuurlijk ook de meer dan 200.000 beschikbare iPhone/iPod apps installeren.

Deze mijlpaal van 1 miljoen exemplaren in 28 dagen is eens te meer bijzonder te noemen als je het vergelijkt met de introductie van de iPhone. Bij de lancering hiervan in 2007 duurde het 74 dagen voordat er 1 miljoen exemplaren verkocht waren.

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.