Wereldwijd marktaandeel iPhone stijgt van 11 naar 16 procent

Volgens cijfers van Canalys is de wereldwijde markt voor smartphones gegroeid met 67%. Apple's wereldwijde marktaandeel groeide van 11 naar 16 procent. Maar Nokia, RIM en Sony Ericsson deden het nog beter.

apple logo glitterDe wereldwijde smartphonemarkt is met 67% gegroeid. Nokia en RIM hebben daarbij een recordaantal toestellen omgezet in het eerste kwartaal van 2010, zo blijkt uit cijfers van Canalys. In totaal zijn er 55,2 miljoen toestellen verkocht, ondanks de economisch moeizame tijden. Toch steeg het aantal toestelverkopen met 67%, wat een record is sinds eind 2007. Apple’s marktaandeel klom het afgelopen kwartaal van 11 naar 16 procent.

Nokia is nog steeds marktleider (21,4 miljoen) en verkoopt tweemaal zoveel toestellen dan de nummer twee, RIM. Nokia blijkt de toestellen vooral in Latijns-Amerika en Azië af te zetten. Om de concurrentie de baas te kunnen blijven heeft Nokia bij meer dan 50% van de smartphones gekozen voor touchscreens. Voorheen kochten Nokia-gebruikers vooral candybar-toestellen met nummerpad. Het eerstvolgende succesnummer N8 zal op Symbianˆ3 draaien, maar Canalys ziet het niet als een grote sprong vooruit. Dat zal pas gebeuren bij Symbian^4, dat eind 2011 op de markt komt.

smartphone cijfer canalys

RIM zag in Latijns-Amerika een groei van 297% en in Azië-Pacific een groei van 215%. Ook Sony Ericsson en Palm lieten flinke groeicijfers zien: Sony Ericsson groeide dankzij de lancering van het eerste Android-toestel met 292% en bij Palm lag de groei op 129%.

smartphone cijfers canalys

Via: persbericht per e-mail

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2010, 15:21
Categorie iDevices
Onderwerpen canalys, markt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.