‘Apple benadert grote fabrikant van TV-schermen’

Apple zou een grote Aziatische fabrikant van tv-schermen hebben benaderd voor componenten. Dat zegt analist Gene Munster van Piper Jaffray. Apple had het bedrijf benaderd om te praten over televisieschermen. Er zijn steeds meer geruchten dat Apple aan een eigen TV werkt.

itv-apple-televisieApple is bezig met de inkoop van componenten voor de iTV. Daarbij zouden ze een grote Aziatische fabrikant hebben benaderd, zegt analist Gene Munster van Piper Jaffray. Apple had het bedrijf benaderd om te praten over de mogelijkheden van de componenten die ze voor televisieschermen maken. Volgens Munster zijn de acties van Apple opnieuw bewijs dat het bedrijf serieus de mogelijkheden onderzoekt om een eigen televisie te maken.

In januari vertelde de analist al, dat Apple bezig was om te investeren in productiefaciliteiten voor LCD-schermen. Afgelopen september zouden er al prototypes van een Apple-televisie zijn gemaakt. Munster denkt dat Apple de televisie eind van dit jaar kan uitbrengen, maar of dat ook betekent dat er een nieuwe contentoplossing komt met bijvoorbeeld tv-abonnementen, is nog onduidelijk. De afgelopen tijd zijn er steeds meer aanwijzingen dat Apple werkt aan een eigen HDTV, die in de volksmond al de naam iTV heeft gekregen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 12:48
Categorie iDevices
Onderwerp televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.