Steve Jobs-herdenkingskalender Tribute Calendar in de Cydia Store verschenen (jailbreak)

Ontwikkelaar Nushka Labs ontwikkelde de iPhone-app Tribute Calendar, waarmee ze de overleden Apple-CEO Steve Jobs wilden eren. De app werd afgewezen door Apple, maar staat nu in de Cydia Store.

Steve Jobs Tribute CalendarHet overlijden van Steve Jobs was reden voor veel Apple-fanaten om de voormalig CEO op hun eigen manier te eren. Ontwikkelaar Nushka Labs wilde waardering uiten voor Jobs met een iPhone-kalender, maar de app Tribute Calendar werd door Apple afgewezen. Apple gaf aan dat ze ervoor gekozen hebben om Steve Jobs op een andere manier te herdenken. Inmiddels is de kalender alsnog verschenen op de iPhone, maar dan wel via de Cydia Store.

Het is opmerkelijk dat de ontwikkelaar Tribute Calendar heeft uitgebracht via de Cydia Store: om hier gebruik van te maken moet je namelijk je iPhone jailbreaken, iets waar Steve Jobs geen fan van was.

Tribute Calendar is gratis te downloaden en laat ook geen reclame zien. De app bevat een kalender voor iedere maand, met op de achtergrond een foto van Steve Jobs. Een totale vervanger van de gewone iPhone-agenda lijkt het niet te zijn, maar de grote foto’s herinneren je wel constant aan de oud-CEO van Apple.

Nushka Labs is niet de eerste ontwikkelaar wiens Steve Jobs-app door Apple werd afgewezen: ook het Nederlandse designersvakblad Dzone maakte een app, maar deze kwam niet in de App Store om dezelfde reden: Apple herdenkt Steve Jobs liever op eigen wijze. Een herdenkingsapp van Fortune voor de iPad werd vreemd genoeg wel toegelaten.

Tribute Calendar is gratis verkrijgbaar via de Cydia Store

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 11:55
Categorie Jailbreak
Onderwerpen activity, jailbreak, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.