Apple begint uitrol tweestapsverificatie voor iCloud en Apple ID, nog niet in Nederland

Apple heeft tweestapsverificatie toegevoegd voor Apple ID en iCloud, waardoor je account minder snel misbruikt kan worden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

appleidscreenApple heeft vandaag de beveiliging voor Apple ID’s en iCloud verbeterd door tweestapsverificatie in te voeren. Bij Google-accounts was dit al langer mogelijk. Tweestapsverificatie maakt het moeilijker om je Apple ID te misbruiken op apparaten die je niet in bezit hebt. Daardoor krijgen anderen minder snel toegang tot je persoonlijke gegevens en kunnen ze minder makkelijk aankopen doen op jouw kosten. Het nieuwe systeem lijkt op die van andere webdiensten en is voorlopig alleen beschikbaar in de VS, Verenigd Koninkrijk, Australië, Ierland en Nieuw-Zeeland. De uitrol naar andere landen zal spoedig volgen. Je moet de Apple ID-site bezoeken, je wachtwoord invoeren en de beveiligingsvragen beantwoorden.

Lees ook: Tweestapsverificatie instellen voor iCloud, iTunes en Apple ID

Daarna klik je op ‘Two-Step Verification‘ bovenaan de pagina om het proces te doorlopen. Het systeem houdt in dat je je Apple ID invoert op een apparaat, waarna je een verificatiecode krijgt die je moet bevestigen via SMS. Een Recovery Key zorgt ervoor dat je toch toegang kunt krijgen als je geen sms meer kunt ontvangen. Je hebt altijd twee van de drie items nodig om toegang te krijgen tot je account: het wachtwoord, een vertrouwd apparaat of een recovery key. In de toekomst is het niet langer mogelijk dat Apple je wachtwoord reset. In plaats daarvan maak je en lijst met ‘vertrouwde’ apparaten nodig, die je altijd bij de hand hebt. Eén daarvan moet in staat zijn om sms-berichten te ontvangen, zoals een iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2014, 13:10
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple id, beveiliging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.